Rapid îşi pierde legendele în decembrie: Ion Pop, omul pe care George Copos l-a concediat de la club, s-a stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie 2014, Nae Manea a cedat în lupta cu cancerul. Acum, un alt jucător care a scris istorie în Giuleşti a murit după o luptă cu o boală grea.

Ion Pop a fost fundaş şi căpitan al Rapidului în anii '60-'70. Bolnav de mai mult timp, el s-a stins, marţi, la vârsta de 68 de ani.

Pop a debutat la Rapid pe când avea 20 de ani şi a petrecut un deceniu la formaţia giuleşteană. El a făcut parte din lotul echipei care a câştigat primul titlu din istoria clubului, în 1967.

Potrivit prosport.ro, la un moment dat, Ion Pop ajunsese la centrul de copii şi juniori al Rapidului, însă a fost dat afară de George Copos. „Eu câştigam 13 milioane de lei vechi pe lună, dar Copos a considerat că riscă falimentul dacă nu mă da afară. A venit femeia de serviciu într-o zi şi ne-a zis: <<Aveţi nişte plicuri>>. Ne-am gândit că poate ne dau nişte prime, dar, de fapt, erau decizii de încetare a contractelor. Păcat că după 40 de ani pe care i-am petrecut la Rapid am aflat de la femeia de serviciu că am fost dat afară!“, spunea Pop în momentul în care era nevoit să plece de la Rapid.