Cătălina Rotaru este câştigătoarea „Vedeta populară“: momentul emoţionant în care tânăra îşi cheamă acasă mama plecată în Italia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălina Rotaru, reprezentanta Bucovinei, a câştigat al doilea sezon al talent show-ului „Vedeta populară“, de la TVR 1, şi marele premiu de 100.000 de lei. Cu suma câştigată, tânăra îşi doreşte să-şi aducă mama, plecată în Italia, înapoi în ţară.

Cătălina Rotaru, în vârstă de 20 de ani, a fost desemnată, joi seara, câştigătoarea concursului folcloric „Vedeta populară“, prezentat de Iuliana Tudor.

Cătălina s-a născut lângă Suceava, dar a mers la facultate la Cluj, unde este studentă la Etnologie în anul al doilea. Şi-a dat seama de-abia după ce a terminat liceul că vrea să-şi clădească o carieră în muzică şi s-a concentrat cu toate puterile ei în această direcţie. A fost crescută de la două luni de bunici şi a existat chiar o perioadă de câţiva ani în care a trăit singură. Părinţii ei erau plecaţi la muncă în Italia. A devenit mamă, soră şi bunică pentru fratele ei mai mic, care îi calcă pe urme în ceea ce priveşte muzica. Vrea să îl ştie împlinit şi pe el.

Cătălina, care a reprezentat Bucovina, s-a calificat în finala emisiunii alături de Ştefan Negru (Moldova) Ioana Milculescu (Oltenia), Alin Ienciu (Ţinutul Pădurenilor) şi Manuela Bucătaru (Bucovina). Pe locul al doilea, s-a clasat Manuela Bucătaru, iar locul al treilea a revenit Ioanei Milculescu.

Cătălina, dialog printre lacrimi cu mama sa la telefon: „Vii acasă, da?“

Imediat după ce Grigore Leşe a anunţat numele câştigătorului, Cătălina şi-a sunat mama, care este plecată în Italia, iar dialogul celor două s-a lăsat cu lacrimi din partea câştigătoarei, a cărei mare dorinţă este să-şi aducă mama acasă.

„Ia ghici, tu, de mâine, vii acasă, ai auzit?“, i-a spus Cătălina mamei sale după ce a anunţat-o că a câştigat. „Vii, da?“, a insistat tânăra printre lacrimi, însă întrebarea ei a rămas fără răspuns, motiv pentru care s-a arătat puţin dezamăgită. În urma conversaţie telefonice, Cătălina a spus: „O să fiu la fel de fericită, chiar dacă nu am primit niciun răspuns“.

În seara finalei, cei cinci concurenţi au trecut prin două probe: intepretarea de muzică lăutărească şi a celor mai cunoscute melodii din zona pe care o reprezintă. În finala Vedeta populară, trei dintre membrii juriului - Niculina Stoican, Cornelia Rednic şi Grigore Leşe au prezentat momente artistice din zonele pe ei le reprezintă, după încheierea rolului de juraţi. Şi prima Vedetă populară, Alexandra Chira, s-a întors în platoul emisiunii pentru un număr special.  

Pe parcursul întregului concurs, inclusiv la finală, concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Generale a Capitalei, susţinută de Creart, dirijor Marius Zorilă. Ca şi în semifinală, Junii Sibiului au fost alături de concurenţii finalei în ambele probe, coregrafia momentelor fiind semnată de Silvia Macrea.