Emisarul lui Trump venit la București salută decizia României „de a face un pas drastic şi de a organiza alegeri noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Comisiei Electorale Federale a SUA, James E. Trainor, aflat în vizită de monitorizare a alegerilor din România, a apreciat, vineri seară, decizia României „de a face un pas drastic şi de a face alegeri noi”.

FOTO: Inquam photos
FOTO: Inquam photos

Una dintre influenţele alegerilor din noiembrie a fost prezenţa mare de pe TikTok. Toate aceste lucruri afectează înţelegerea democraţiei ca exprimare a voinţei românilor. Aplaud decizia de a face un pas drastic şi de a face alegeri noi”, a declarat, vineri seară, la Antena 3, James E. Trainor.

În ceea ce priveşte interferenţele care au existat în alegerile din România, acesta a apreciat că „actorii nu pot fi pedepsiţi pentru că în mare parte nu sunt cetăţeni ai acestei stări”.

România este o cetate fortificată, importantă pentru UE şi NATO iar influenţa externă ar vrea să întrerupă activitatea Guvernului. Acest lucru arată robusteţea administranţilor alegerilor din România, care au depistat acest lucru şi au putut să supună analizei ce se întâmpla. Ştiu că există oameni care cred că e foarte rău şi nedrept, dar eu cred că actorul rău în acest moment sunt mediile sociale, cum este TikTok”, a maiu declarat oficialul american.

Acesta afirmă că „în alegerile trecute ceva nu a mers bine”.

Noi trebuie să ne asigurăm că vom avea rezilienţă faţă de valorile occidentale şi că procesule elctoral aparţine votanţilor. Este important ca alegerile de duminică să fie juste, corecte şi libere. Am fost implicat în mii de alegeri, mereu există nişte probleme, dar asta nu înseamnă că întregul sistem trebuie distrus. Dar în România a existat o problemă mare”, a mai declarat Trainor.

Prima secție de votare a fost deschisă joi seară, pe 1 mai, la ora 22.00, ora României în Auckland, Noua Zeelandă. Până la această oră la urne s-au prezentat peste 118.000 de români din diaspora.

Până la această oră, au votat 118.205 români din străinătate,  potrivit prezenta.roaep.ro. Dintre aceștia, au votat 114.092 pe liste suplimentare, iar 4.106 prin corespondență. Prezența la urne este de 0,66%.  

Cei mai mulți votanți au fost înregistrați în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord - 18.850 alegători, Italia - 18.529 alegători, în Germania - 17.150, Spania -  15.728 alegători, și în Republica Moldova - 11.648 alegători, arată platforma informat.ro.       

Alegeri prezidențiale 2025

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite