Demisie în bloc la PNL. Toatǎ conducerea partidului pleacă împreună cu Nicolae Ciucǎ
0Toatǎ conducerea PNL urmează sǎ își anunțe demisia la ședință formațiunii de la ora 20.00, după ce Nicolae Ciucǎ a anunțat deja cǎ va face un pas în spate.

Printre cei care pleacă din fruntea PNL sunt Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Florin Roman.
Eşecul înregistrat de Nicolae Ciucă, liderul şi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale de duminică, a produs un adevărat tsunami în rândul partidului. Încă de duminică seară, după ce au început să apară primele exit poll-uri şi apoi pe parcursul numărării voturilor, când Nicolae Ciucă se tot ducea spre coada clasamentului, mai multe voci din PNL au cerut demisia acestuia din fruntea partidului, dar şi demisia echipei sale de campanie electorală.
Astfel, luni, 25 noiembrie, Nicolae Ciucă şi-a anunţat oficial demisia din fruntea Partidului Naţional Liberal, iar la scurtă vreme a aparut informaţia potrivit căreia întreaga sa echipă îşi va depune, de asemenea, demisia, ca o recunoaştere a eşecului înregistrat la alegerile prezidenţiale, unde nu doar că nu reuşit să-şi trimită candidatul în turul doi, ci acesta a înregistrat şi un scor foarte mic.
Nicolae Ciucă s-a clasat abia pe locul 5 la alegerile prezidențiale, cu un procent de 8,79%.
Conducerea partidului ar urma sǎ fie preluatǎ de Ilie Bolojan, dar rămâne de văzut cu cine va face acesta echipă la conducerea PNL după demisia în bloc din cadrul partidului.
Este o lovitură extrem de puternică pentru PNL, în contextul în care partidul trebuie să elaboreze rapid o nouă strategie şi să-şi recapete credibilitatea în faţa alegătorilor, pentru că la sfârşitul acestei săptămâni urmează alegerile parlamentare, a căror miză este uriaşă.
„Demisia acum toţi!"
Una dintre cele mai puternice voci care a susţinut că întreaga echipă liberală de conducere trebuie să îşi asume răspunderea pentru rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale a fost deputatul Dan Vîlceanu.
Deputatul, neafiliat acum, după ce a fost exclus în urmă cu doar câteva luni din PNL pentru că s-a bătut în plen cu un coleg de partid, a fost vehement. „Demisia acum, toţi!”. a cerut el.
„Există o campanie care tocmai s-a terminat şi candidatul PNL, cu echipa dânsului, a luat 8%. Trebuie să îşi asume răspunderea toată echipa. Demisia acum, toţi. Vă spun că nu pot să accept o variantă cu un interimar, unul dintre prim-vicepreşedinţi. Nu există aşa ceva, ne-am bate joc, înseamnă că n-am înţeles nimic din semnalul pe care oamenii ni l-au dat, dacă noi mergem în faţa lor cu aceeaşi echipă de conducere”, a spus Dan Vîlceanu luni, după ce s-a terminat numărarea voturilor.
La rândul său, Crin Antonescu a avertizat că este absolut necesar ca „cei cinci” din fruntea PNL să facă un pas în spate, dacă vor recapete încrederea electoralului liberal, aceasta fiind o dovadă a faptului că şi-au înţeles şi şi-au asumat greşelile din primul tur al alegerilor prezidenţiale.
„Actuala conducere este de domeniul trecutului deja, dar dacă mă întrebați nu are rost să fac eu nominalizări, n-am această calitate. Tot ce pot să spun este că sunt oameni capabili să preia cârma ambarcațiunii în condiții de furtună”, a declarat Crin Antonescu.
În timp ce o parte din liberali pun pe seama alianţei cu PSD rezultatele extrem de slabe din alegeri, sunt şi unii care recunosc faptul că al doilea mandat al lui Klaus Iohannis a avut efecte negative asupra imaginii PNL, ceea ce a dus la scăderea numărului de votanţi.