Ultimele dorinţe ale condamnaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Feguet a crezut că o măslină neagră, simbolul păcii, îi va face moartea mai uşoară
Victor Feguet a crezut că o măslină neagră, simbolul păcii, îi va face moartea mai uşoară

Un artist londonez a realizat o listă a celor mai ciudate dorinţe culinare ale americanilor condamnaţi la moarte. James Reynolds (23 de ani) a reconstituit ultimele mese ale deţinuţilor şi a încercat să descopere ce anume i-a determinat pe aceştia să ceară acele lucruri, scrie „The Daily Mail“.

Astfel, Reynolds a descoperit că cei mai mulţi au tânjit după fast-food sau au preferat mese simbolice. Cea mai neobişnuită cerere a venit din partea lui Victor Feguet, executat în 1963 pentru crimă, care a cerut o singură măslină neagră la ultima masă, deşi avea dreptul la orice, în limita a 40 de dolari.

Reynolds crede că Feguet a luat această decizie întrucât era convins că sâmburele din stomacul său va prinde rădăcini după ce trupul va fi îngropat. Jackie Barron Wilson, condamnat pentru viol şi crimă, a cerut doar o ceapă înainte să fie executat în 2006, în Texas.

O altă cerere bizară a venit din partea lui James Hudson, care şi-a dorit un singur biscuit cu cremă şi şase sticle de cola înainte să se stingă, în Virginia (2004). Eddie Lee Mays, executat în 1963 la închisoarea Sing Sing din New York pentru crimă şi jaf, a cerut un pachet de ţigări şi unul de chibrituri.

Plecând de la cazul lui John Wayne Gacy, executat în 1994 în Illinois, care a cerut mâncare de la KFC, artistul a concluzionat că alegerile condamnaţilor sunt influenţate de amintirile plăcute pe care aceştia le-au păstrat. În cazul lui Gacy, alegerea nu a fost întâmplătoare întrucât, datorită fostei sale soţii, acesta fusese managerul acelui fast-food.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite