Plictiseala chiar ucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monotonia antrenează obiceiuri nesănătoase
Monotonia antrenează obiceiuri nesănătoase

Persoanele care duc un stil de viaţă plictisitor mor mai tinere decât cele care sunt antrenate în tot soiul de activităţi interesante, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Colegiul  de Epidemiologie şi Sănătate Publică din cadrul Universităţii din Londra.

Cercetătorii susţin că cei care se plâng de monotonie au cu 2,5 mai multe şanse să sufere infarcturi sau boli de inimă ce conduc la deces decât cei care se simt împliniţi, informează cotidianul „The Daily Mail".

Concluzia lor vine după ce, timp de 25 de ani, au supravegheat starea de sănătate a peste 7.000 de funcţionari. Astfel, circa 40% din cei care
s-au declarat plictisiţi la începutul studiului au şi decedat până când cercetarea a fost finalizată. Asta pentru că, de regulă, nefericirea antrenează obiceiuri nesănătoase precum fumatul sau consumul de alcool, factori care reduc speranţa de viaţă.

„Persoanele cu slujbe plictisitoare trebuie să găsească în afara orelor de lucru hobby-uri care să le scoată din starea de monotonie, şi nu să se complacă în a consuma alcool pentru a-şi «stinge» supărările", consideră coordonatorul studiului, Martin Shipley.

Psihologul Graham Price consideră că „cei care nu pot vedea lucrurile decât în negru şi gri trebuie să se concentreze asupra persoanelor din jur. În loc să se gândească întruna la viaţa lor şi la cât de nefericiţi sunt, să se concentreze asupra modului în care-şi pot ajuta familia, prietenii, colegii şi chiar şeful".

Unul din zece participanţi la acest studiu a spus că s-a simţit plictisit în ultima lună, femeile fiind afectate de monotonie de două ori mai mult decât bărbaţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite