Ciolacu îi cere Gabrielei Firea să aleagă între Președinție și Primăria Capitalei: În 2024 va fi candidatul și locul

0
Publicat:

Președintele PSD susține că și-ar dori ca viitorul președinte al României să fie o doamnă, însă o eventuală candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale va lăsa PSD fără candidat la Primăria București. 

Firea dorește să candideze la Primăria Capitalei în 2024 FOTO: Mediafax
Firea dorește să candideze la Primăria Capitalei în 2024 FOTO: Mediafax

Marcel Ciolacu a precizat că Gabriela Firea, dacă va dori să candideze la alegerile prezidențiale, va trebui să depună candidatura în interiorul partidului. Acesta a menționat că în această situație, PSD va trebui să caute un candidat pentru București. 

„Şi eu m-aş bucura ca viitorul preşedinte al României să fie o doamnă. A fost un discurs al domnului secretar general în faţa doamnelor. A dorit să fie mai binevoitor, ca de obicei (...). Dacă doamna Gabriela Firea doreşte să candideze întâi în interiorul partidului pentru a accede la această funcţie, eu nu pot decât să mă bucur. Singura problemă este că va trebui să vedem şi noi, cu colegii şi cu dânsa, pentru că este preşedinta organizaţiei Bucureşti, să căutăm un candidat pentru Bucureşti. Încă nu au fost discuţii care, cine... Haideţi să reamintim românilor că toate alegerile sunt în acelaşi an, 2024. Este clar că va fi candidatul şi locul. Discuţiile mele cu doamna Firea au fost că doreşte un nou mandat la Bucureşti şi eu personal, dar cred că şi colegii mei, o susţin pe doamna Firea pentru a obţine un mandat la Primăria Generală", a afirmat Ciolacu, conform Digi24.

Declarațiile președintelui PSD au venit în contextul în care secretarul general al partidului a declarat, în cadrul unei conferințe a femeilor social-democrate, că își dorește ca viitorul candidat PSD la alegerile prezidențiale să fie o femeie, referindu-se la Gabriela Firea.

Paul Stănescu: M-aș bucura foarte tare dacă ar fi o doamnă

Ne gândim și la președintele României. Probabil că trebuie să facem o alegere cu toții. Știm că în ultimii 20 de ani n-am prea avut succes. Cred că cea mai bună soluție pentru desemnarea candidatului va trebui luată într-un scrutin larg în cadrul partidului și pe mine m-ar bucura foarte tare dacă ar fi o doamnă din rândul dumneavoastră, că bărbații am văzut ce au făcut în ultimii 30 de ani, mai ales la ultimii doi președinți. Și nu mi-e frică s-o spun, cred că o doamnă ar aduce un echilibru mult mai mare în societatea românească”, a declarat Paul Stănescu, în cadrul unei întâlniri cu femeile din cadrul OFSD.

Secretarul general al PSD a subliniat că în politică trebuie să fii și curajos. „În politică nimic nu se dă, totul se ia. Că ești bărbat, că ești femeie. Sigur că bărbații sunt mai misogini, dar știm lucrurile astea. Dar pentru asta trebui să vă bateți”, a completat Paul Stănescu.

În interiorul PSD se vorbește de mai multe variante de candidat pentru prezidențiale, fiind vechiculate nume ca Marcel Ciolacu, Gabriela Firea sau Alexandru Rafila. De asemenea, nu e exclusă nici varianta aducerii unui om din exteriorul partidului, dar care să fie perceput drept social-democrat, cum este cazul lui MIrcea Geoană. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite