Un cuplu britanic a pierdut un pot de 35 de milioane de lire la loteria britanică din cauza unei aplicaţii pe telefon

Un cuplu britanic a pierdut un pot de 35 de
milioane de lire la loteria britanică din cauza unei aplicaţii pe
telefon

FOTO Arhivă

Un cuplu din oraşul Leicester probabil nu va mai recurge niciodată la aplicaţii electronice pentru a participa la extragerile loteriei, după ce din cauza unei astfel de aplicaţii a pierdut un câştig de 35 de milioane de lire, în ciuda faptului că cei doi ghiciseră toate numerele, relatează „The Independent”.

Edwina şi David Nylan din Leicester au folosit o aplicaţie pentru loterie specială pentru smartphone-uri dezvoltată de firma Camelot, care înregistrează tranzacţia online şi alege numere aleatorii pentru extragerea respectivă.

Aplicaţia a ghicit corect toate cele şase numere care au fost extrase la ediţia de Anul Nou a loteriei britanice, ce avea un pot de 35 de milioane de lire (aprox. 47,6 milioane de euro). Cei doi soţi au crezut că sunt marii câştigători ai extragerii, însă totul a fost anulat de un detaliu minor – atunci când au folosit aplicaţia, soţii Nylan aveau mai puţin de o liră sterlină în contul online ataşat.

Din păcate pentru ei, asta a însemnat că tranzacţia pentru biletul câştigător nu a fost înregistrată – deşi cei doi soţi au alimentat imediat contul, crezând că astfel va fi procesată/.

„Sunt dezamăgită, dar ce putem face? Jucăm de ani întregi şi folosim contul online de ceva vreme, deci nu e ca şi cum nu ştiam ce facem. Trebuie să ne continuăm viaţa şi să nu fim prea dezamăgiţi. Şocată nu cred că e îndeajuns ca să exprime ce simt, dar ca o familie trebuie să fim uniţi şi să fim recunoscător pentru ce avem deja” a declarat Edwina Nylan.

„Atunci când cineva cumpără cu succes un bilet de pe site-ul loteriei, ei vor vedea un ecran care le confirmă tranzacţia, vor primi un e-mail în acest sens şi îşi vor putea vedea biletul în contul lor de pe site-ul loteriei. Doar biletele tranzacţionate cu succes vor putea fi incluse în extragere” a explicat o purtătoare de cuvânt a firmei Camelot.
citeste totul despre: