Danemarca: Facebook a eliminat o fotografie a Micii Sirene pentru că arăta „prea multă piele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O politiciană din Danemarca nu a putut să publice pe Facebook o fotografie a Micii Sirene, sculptura emblemă a capitalei daneze Copenhaga, pentru că aceasta încălca regulile reţelei sociale privind nuditatea.

Mette Gjerskov, parlamentar social-democrat, a vrut să publice un link către un articol de pe blogul său, ilustrat cu o fotografie a celebrei statui, însă a primit o notificare de la Facebook că postul a fost respins, relatează BBC.

Mesajul, pe care Gjerskov l-a publicat pe reţelele socale, spune că fotografia cu Mica Sirenă conţinea „prea multă piele expusă sau sugestii sexuale”. Mesajul adăuga că regulile se aplică chiar dacă imaginile au „scopuri educative sau artistice”.

Parlamentara a descris situaţia ca „total ridicolă”, dar într-un mesaj ulterior a precizat că Facebook şi-a revizuit atitudinea şi a aprobat imaginea.

În martie 2015, reţeaua socială preciza, în regulile sale, că admite fotografii ce prezintă nuditate dacă acestea sunt ale unor picturi, sculpturi sau alte forme de artă.

Mica Sirenă nu este prima operă de artă daneză care are probleme pe Facebook. În septembrie, o organizaţie de turism daneză nu a putut să publice o imagine cu celebra pictură „Femeie în faţa oglinzii”. Ulterior, reţeaua socială a revenit asupra decizie şi a admis că a reprezentat o eroare. 

image

Femeie în faţa oglinzii, C. W. Eckersberg, FOTO Wikipedia

Mica Sirenă este o statuie emblemă a oraşului Copenhaga. Sculptura situată pe o piatră de pe malul mării a fost dezvelită în 1913 şi atrage, de atunci, numeroşi turişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite