Compania United Airlines este din nou în centrul atenţiei, după ce un iepure uriaş a murit în unul dintre avioanele sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană americană United Airlines investighează moartea unui iepure din rasa uriaş german, care era transportat la bordul unuia dintre avioanele sale, informează BBC.

Simon, un iepure cu dimensiuni impresionante, ce avea o lungime de 90 de centimetri, a fost găsit mort în cuşca sa din cala unui avion al companiei United Airlines după ce aeronava a aterizat pe aeroportul O'Hare din Chicago, venind de la Londra.

Potrivit presei britanice, acel iepure din rasa uriaş german urma să fie transportat în reşedinţa noului său proprietar.

Stăpâna lui, Annette Edwards, a declarat că „Simon a efectuat un control medical veterinar cu trei ore înainte de zbor şi era într-o formă fizică foarte bună. Ceva foarte ciudat s-a petrecut şi vreau să aflu acest lucru. Am trimis iepuri peste tot în lume şi nimic de acest fel nu s-a întâmplat vreodată”.

Compania United Airlines, care a avut parte de câteva săptămâni extrem de dificile din cauza publicităţii negative, după ce unul dintre pasagerii ei a fost brutalizat în timp ce era escortat în afara avionului, s-a declarat ”întristată” de moartea iepurelui Simon.

Cazurile de animale care mor la bordul unor avioane sunt destul de rare, însă nu sunt considerate neobişnuite.

Potrivit datelor oficiale publicate de US Department of Transportation, companiile aeriene din Statele Unite au raportat pentru anul 2015 un număr total de 35 de decese de animale. Dintre acestea, 14 s-au produs la bordul unor avioane United Airlines. Alte nouă animale au suferit diverse accidentări în timp ce erau transportate de această companie. 

Pe parcursul întregului an 2015, United Airlines a transportat 97.156 de animale, ceea ce înseamnă că în acea perioadă rata de incidente a fost de doar 2,37 la 10.000 de animale transportate.

Aceasta este totuşi cea mai mare rată înregistrată de oricare dintre companiile aeriene americane.

Tabloidul The Sun afirmă că Simon era fiul celui mai mare iepure din lume - Darius, un mascul din rasa uriaş german ce are o lungime de 1,3 metri.

VIDEO: Iepurele Darius

Compania United Airlines a fost afectată de un scandal uriaş în această lună, după ce unul dintre pasagerii ei, David Dao, şi-a pierdut doi dintre dinţii din faţă şi a suferit fractură de piramidă nazală în momentul în care a fost scos cu forţa de la bordul unui avion supraaglomerat.

Incidentul a generat nemulţumire şi critici acerbe în rândul internauţilor, care au condamnat compania americană prin mesaje online, după ce o înregistrare video care a surprins acel moment a fost publicată pe internet. Videoclipul a fost vizionat de milioane de persoane.

Compania americană a prezentat scuze publice şi a anunţat că şi-a revizuit politicile referitoare la zborurile cu avioane supraaglomerate.

La sfârşitul lunii martie, United Airlines a fost criticată pe reţelele de socializare după ce două adolescente nu au primit permisiunea de a se îmbarca la bordul unui avion al acestei companii, pe ruta Denver -  Minneapolis, deoarece purtau colanţi.

Reprezentanţii companiei au spus că adolescentele călătoreau cu bilete speciale, acordate angajaţilor şi oaspeţilor acestora, iar astfel de bilete speciale impun un anumit cod vestimentar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite