VIDEO Real a câştigat Cupa Regelui, după 2-1 cu Barcelona. Golul victoriei? Cursă Bale, de la jumătatea terenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminată din Liga Campionilor şi cu a treia şansă la titlu, în acest moment, pentru Barcelona Cupa Regelui reprezenta ultima ocazie de a mai salva ceva într-un sezon deplorabil. Trofeul a fost cucerit însă de Real, diferenţa fiind făcută de o cursă senzaţională a lui Gareth Bale, cu cinci minute înainte de final, într-un meci în care Messi a fost iarăşi apatic.

Cu Messi tot mai şters, în ultima perioadă, şi cu eternele probleme din defensivă, fără Valdes, Pique şi chiar Puyol, echipa lui „Tata" Martino e o copie fadă a marii echipe a lui Guardiola. Iar începutul de pe „Mestalla“, arena Valenciei, gazda finalei, a dat apă la moară cârcotaşilor: Barça se scufundă.

Realul nu-l are pe Ronaldo, nerefăcut complet şi menajat pentru semifinala de Ligă cu Bayern, de săptămâna viitoare, dar pe teren se află Di Maria, care a făcut un meci fabulos şi la ultimul „El Clasico". Iar mijlocaşul argentinian şi-a continuat prestaţiile bune, în derby-urile cu Barca, şi a deschis scorul rapid (11), pe un contraatac.

Barcelona a avut posesia, dar a abuzat de centrări, spre deosebire de jocul ei tipic. Şi deşi Messi şi Neymar au fost şterşi, iar Fabregas inexistent, echipa catalană putea fi salvată de un erou atipic: Marc Bartra (23 de ani), tânărul fundaş central al Barcelonei, care a aflat că e titular abia cu o oră înainte de meci. 

Mai întâi a încercat să-l suprindă pe Casillas (64), cu un şut curajos, de la 25 de metri, apoi a reuşit să marcheze la primul său „El Clasico" (68). Şi din corner, o fază din care Barcelona cu predilecţie primeşte goluri, decât să înscrie! „Cap" de lângă Pepe şi primul gol încasat în actualul sezon al Cupei Regelui de Real, în speţă Iker Casillas, după peste 1.000 de minute de invincibilitate! Între cele două ieşiri la rampă ale lui Bartra, centralul Mateu Lahoz a anulat un gol Realului, pentru un fault în atac la Pinto. 

A urmat un forcing al catalanilor, fără ocazii însă, mai periculos fiind şutul lui Modric (80), care a şters bara lui Pinto.  

Iar dacă Realul nu-l are pe Ronaldo, îl are pe Bale, cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Galezul a marcat golul victoriei, pe contraatac, după o fază copy-paste după cele care i-au mărit cota în ultimii ani. Şi i-au făcut pe madrileni să scoată, în vară, 100 de milioane de euro din bancă. 

A primit un balon la jumătatea terenului, aproape de tuşă, a dat mingea pe lângă Barta, apoi l-a depăşit în viteză, pe fundaşul Barcelonei. Ajuns singur cu Pinto, Bale a înţepat mingea pe lângă portarul catalanilor, la capătul unei curse fabuloase, de peste 50 de metri. 2-1, cu cinci minute înainte de final.

Transferul cel mai scump al Barçei, Neymar, a ocazia de a duce meciul în prelungiri, dar a trimis în bară (89), iar trofeul a rămas la Madrid. Nu va mai fi în visteria lui Atletico, ci în cea a RealuluI, care rămâne în grafic pentru o triplă istorică. E în cărţi şi pentru titlu şi pentru Liga Campionilor.

Pe catalani îi aşteaptă o vară fierbinte, cu multe schimbări. Iar dacă mai era nevoie de un etalon, pentru măsurarea nivelului Barçei, acesta e următorul: este pentru prima oară după 10 ani, când echipa „blaugrana" înregistrează trei eşecuri consecutive (0-1 cu Atletico, în Liga Campionilor, 0-1 cu Granada, în campionat, 1-2 cu Real, în finala Cupei Regelui). 

VIDEO Vezi aici rezumatul partidei

A fost a 19-a Cupă a Regelui pentru Real. Barcelona are 26 (record)

Echipele de start: 

Barcelona: Pinto - Dani Alves, Mascherano, Bartra, Jordi Alba - Busquets, Xavi, Iniesta - Messi, Cesc, Neymar

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrão - Xabi Alonso, Modric, Isco - Di Maria, Benzema, Bale

Citeşte şi 

Cum au ajuns Atletico şi Liverpool să conducă primele două campionate din Europa. Programul ultimelor etape

Legendarul Johan Cruyff explică decăderea Barcelonei: „În vestiar trebuie să comande antrenorul!“

VIDEO Barcelona, încă un K.O. Pierde la Granada, după 42 de ani, scor 0-1, şi e depăşită de Real.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite