VIDEO Barcelona - Atletico 1-1: au rezistat ca „Eroii de la Termopile“. Gol superb Diego, assist de senzaţie Iniesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duelul sută la sută spaniol din sferturile Ligii Campionilor a avut o primă manşă în care oaspeţii au arătat ce înseamnă să muşti din gazon, în timp ce catalanii au definit zicala „asediu la poartă“. Din păcate, partida a produs şi două accidentări destul de urâte.

Barcelona şi Atletico Madrid se bat la titlu în Spania şi pentru câştigarea Ligii Campionilor în Europa. Dacă în La Liga lupta lor se va încheia abia peste şapte etape, „dubla“ din Ligă şi-a consumat, marţi seara, turul şi, având în vedere scorul final, totul se va decide peste o săptămână, la Madrid.

Cele mai importante evenimente ale primei părţi au fost accidentările lui Pique (Barcelona) şi Diego Costa (Atletico). După 12 minute, fundaşul catalanilor a sărit la cap şi apoi a căzut groaznic, izbindu-se de gazon. S-a ridicat, a ieşit de pe teren pe picioarele sale, însă n-a mai putut continua, fiind schimbat cu Bartra. De partea cealaltă, accidentat la ultimul antrenament, Diego Costa a ţinut să fie pe teren pe „Camp Nou“, dar n-a rezistat decât 30 de minute. La o fază în care a încercat să pornească spre terenul Barcelonei, golgheterul celor de la Atletico s-a oprit, ţinându-se de gambă. Internaţionalul spaniol e suspect de ruptură musculară şi, foarte probabil, va rata returul de la 9 aprilie.

Diego, „bombă“ la vinclu

După pauză, Barcelona a presat, dar golul a căzut în poarta lui Pinto. Diego a prins un şut formidabil, care s-a dus direct în vinclu, deschizând scorul (56). Barcelona a avut zece minute în care s-a aflat în stare de şoc, însă „resuscitarea“ a venit după o fază la care Iniesta şi Neymar au colaborat ca la Play-Station. 

Neymar a plecat de lângă Juanfran cu o explozie fantastică, a fost servit de o pasă magistrală a lui Iniesta şi a finalizat din prima, la colţul lung (71). De aici până la final, Barcelona a devenit o „fiară“, care şi-a încolţit adversarul. Până la sfârşitul meciului, Atletico n-a ieşit mai mult de şapte ori din propria jumătate. A fost un asediu total la poarta lui Courtois, care a avut o serie de intervenţii miraculoase. 

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Man. United - Bayern 1-1: aroganţi şi risipitori, nemţii sunt favoriţi, dar au o mare problemă pentru retur

Elevii lui Diego Simeone au rezistat pe „Camp Nou“ la fel ca „Eroii de la Termopile“ şi abordează returul de miercurea viitoare cu prima şansă la calificare.

VEZI GOLURILE MECIULUI 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite