Tragedie uriaşă în handbal. O triplă campioană naţională a României a murit la numai 33 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Brânduşe
Mihaela Brânduşe

Handbalul românesc este zguduit de o tragedie fără margini după ce o triplă campioană naţională a decedat la doar 33 de ani.

Mihaela Brânduşe (fostă Viscreanu), fostă handbalistă la Silcotub Zalău, a murit din cauza unor grave probleme de sănătate. În urmă cu doar câteva zile împlinise 33 de ani.

Brânduşe a câştigat de 3 ori titlul naţional cu Silcotub Zalău, în 2001, 2004 şi 2005, dar s-a retras la doar 27 de ani.

Conform poveştii publicate de sportulsălăjean.ro, în anul 2001, împreună cu încă două moldovence - Raluca Ivan şi Dana Crap, Mihaela a fost transferată de Gheorghe Tadici la Silcotub Zalău, dar a evoluat cu dublă legitimare şi la CSS Zalău.

Astfel, cu echipa de junioare a Zalăului, Viscreanu a devenit campioană naţională, chiar în anul în care a ajuns la poalele Meseşului.

Mai apoi, valorosul inter a intrat într-o echipă de 24 de karate, este vorba despre Silcotub Zalău, cu care a trăit o perioadă de glorie şi în care a reuşit să cucerească numai puţin de trei titluri naţională (2001, 2004 şi 2005), evoluând şi în Liga Campionilor!

Şi după ce brandul "Silcotub" a dispărut de pe harta handbalului românesc şi european, jucătoarea venită din Moldova a rămas pe loc şi a evoluat la HC Zalău până în anul 2010. 

După ce s-a despărţit de HC Zalău, s-a discutat de un transfer în Franţa, la HBC Nimes, dar discuţiile nu s-au concretizat niciodată. 

Din păcate, la doar 27 de ani, Mihaela Viscreanu s-a retras din sportul de performanţă. Cu toate acestea, ea s-a stabilit la Zalău şi între timp s-a căsătorit cu un sălăjean, Marius Brânduşe, cei doi având o fată Alexia, o fetiţă care are acum 4 anişori.  Mihaela şi Marius au plecat la muncă în străinătate, în Anglia. 

Acum patru ani, însă, Mihaela a fost diagnosticată cu boală nemiloasă, cu care a început să lupte. Fosta campioană a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, după care a început un tratament sever.  

Chiar dacă a mai fost văzută în tribunele Sălii Sporturilor la meciurile de handbal, ea devenit mai retrasă, iar de acum trei ani s-a mutat la Bacău, acolo unde trăiesc şi părinţii ei.

O perioadă s-a simţit bine, iar analizele chiar au fost bune. Însă boala s-a reactivat. De joi, starea ei s-a agravat, iar sâmbătă dimineaţă, în jurul 7.30, Mihaela a murit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite