Steaua, chin pentru prima victorie din 2015 în Liga I, 1-0 cu CFR Cluj. Ţucudean, primul gol în campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Tucudean. FOTO: digisport.ro
George Tucudean. FOTO: digisport.ro

Părăsită de fani, Steaua a avut bătăi serioase de cap cu CFR Cluj, într-un meci câştigat greu, dintr-o fază fixă. A fost prima victorie în acest an pentru campioni, după două meciuri în care nu reuşiseră decât un punct şi un singur gol marcat.

Două meciuri, un punct şi singur gol marcat, 0-1 cu Rapid şi 0-0 cu CSU Craiova. 

Startul Stelei în 2015 nu a arătat prea bine, iar situaţia se putea complica şi mai mult cu un rezultat negativ duminică, pe o arenă, Ghencea, cu doar 3.000 de spectatori prezenţi la acest meci. 

Elevii lui Gâlcă au acordat flori fetelor în tribune, dar pe gazon nu s-au prea văzut. Mai mult, în prima repriză, CFR a evoluat mult mai bine şi a şi irosit câteva ocazii. 

În partea secundă, Steaua a pus stăpânire pe joc şi presiune pe adversar, dar fără a da emoţii mari oaspeţilor. 

Echilibrul s-a rupt după o fază fixă, un corner executat de Chipciu. Intrat în minutul 60, în locul lui Rusescu, Ţucudean (77) a înscris cu o reluare din 3 metri. 

Jocul s-a mai animat pe final, Arlauskis, cel mai bun jucător al Stelei, a scos excelent şutul lui Lopez (84), iar Breeveld a ratat o reluare cu latul din 6 metri, în prelungiri. 

S-a încheiat 1-0 pentru Steaua, care acumulează 47 de puncte, opt peste ASA şi Petrolul, dar ploieştenii joacă luni, pe teren propriu, cu CSMS Iaşi. 

Echipele de start

Steaua: Arlauskis - Papp, Tamaş, Varela, Guilherme - Bourceanu, Neagu - Stanciu, Chipciu, Tănase - Rusescu

CFR Cluj: Mincă - Jakolis, Larie, Carp, Camora - Deac, Muniru, Chanturia, Păun - Jazvici, Tade

Gâlcă: „Toată echipa a jucat sub nivelul ei“

„Mă aşteptam la un joc mai bun din partea noastră. Am suferit mult, pentru că am fost prea nervoşi. Trebuia să avem mai multă răbdare şi să fim mai calmi. Este bine că am câştigat în urma unui joc slab, e singurul lucru bun din această seară. Toată echipa a jucat sub nivelul ei. Sper ca după această victorie jucătorii să se calmeze şi să între in ritm. A fost greu în perioada asta fără victorie. Am avut meciuri bune, în care meritam să câştigăm. Cu Petrolul am jucat foarte bine, dar am făcut egal. Cu CSU Craiova am dominat, dar am făcut egal“, a declarat Costel Gâlcă, la DigiSport. 

De partea cealaltă, Eugen Trică a fost de părere că Steaua nu merita să câştige. „Steaua nu merita nici măcar un egal. Am controlat meciul de la un cap la altul. Suntem dezamăgiţi, pentru că puteam obţine mai mult. Am avut şapte-opt ocazii clare de a marca. Dacă am fi câştigat, plus punctele pe care le vom recupera, eram la şase puncte de Steaua şi aveam şanse la titlu. Cred că vom primi punctele înapoi în următoarea săptămână", a spus Trică. 

CFR Cluj a ajuns pe ultimul loc în Liga I după ce a fost sancţionată cu 24 de puncte de către Comisiile FRF, din cauza datoriilor către foştii jucători. Clujeni au anunţat că au depus apel la TAS. 

 

Citeşte şi 

Petrolul - Steaua 1-1: inimi frânte la Ploieşti! Chipciu a oprit dansul „lupilor“ sub ploaie după o partidă dramatică

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite