Singura femeie care a fost căsătorită cu Ion Ţiriac îşi spune povestea vieţii alături de fostul tenismen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erika Braedt
Erika Braedt

Consoarta fostului jucător în Cupa Davis a României a fost Erika Braedt, handbalistă la Ştiinta Bucureşti, o săsoaică pe care miliardarul a ajutat-o, ulterior, să emigreze în Germania.

Ion Ţiriac a plecat plin de speranţe din Braşovul natal la Bucureşti, pentru a urma cursurile Institutului de Cultură Fizică (ICF). În scurt timp a fost legitimat la Dinamo, clubul Ministerului de Interne, primind apoi şi gradul de maior la Pompieri. Pe durata facultăţii, în 1962, avea să facă o mare pasiune pentru Erika, una dintre colegele sale, sportivă şi ea, handbalistă la Ştiinta. Până la căsătorie n-a trecut mult. Ion Ţiriac s-a căsătorit în 1963 cu pivotul Ştiintei Bucureşti, Erika Braedt. Practicant, în paralel, şi al hocheiului pe gheaţă, Ţiriac a luat-o de nevastă pe Erika între două turnee de tenis şi înaintea participării la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck.

„Eram handbalistă la Ştiinta, unde m-am transferat de la Confecţia Bucureşti. Aveam 19 ani, iar Ţiri – 24“, vorbeşte Erika despre momentul în care a acceptat să devină soţia unui viitor mare sportiv. Ţiriac a cunoscut-o pe Erika în timpul sesiunilor de examene de la ICF.

Vânătoarea o avea de tânăr în sânge

“Am avut o viaţă stilată datorită prieteniilor cu totul şi cu totul aparte: Ţiriac mergea la vânătoare cu Ion Gheorghe Maurer, viitor şef al Guvernului comunist, soţia acestuia aduna în jurul dânsei elita culturală a Bucureştilor”, disecă Erika viaţa alături de unul dintre cei mai influenţi români.

Erika nu are copii

Erika, fosta Braedt, acum Sigwart, nu are copii. Imperiul de miliarde al lui Ţiriac are însă deja trei moştenitori: Ion-Alexandru, Mihai-Karim si Ioana (ultimii doi cu egipteanca Sophye Ayad). Mama lui Ion Alexandru este un fost top model american cu care magnatul a avut o relaţie.

Citeşte pe Sport24h.ro mărturiile Erikăi, vezi poze senzaţionale cu Ţiriac în tinereţe, şi află cât a durat relaţia acestuia cu Erika, dar şi motivul divorţului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite