Se îngroaşă gluma: FCM Târgu-Mureş a bătut iarăşi şi suflă în ceafa Stelei. Câte puncte sunt între locurile 1 şi 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Zicu
Ianis Zicu

Într-o perioadă în care liderul se chinuieşte teribil şi are mai multe înfrângeri decât victorii în retur, o nou-promovată a ajuns într-o postură incredibilă: a devenit cea mai serioasă contracandidată a Stelei la titlu.

3-0 la Cluj, cu Universitatea, 3-0, acasă, cu Ceahlăul, 2-1, acasă, cu Dinamo, 0-0, în deplasare, cu Chiajna. Iată bilanţul celor de la FCM Târgu-Mureş până la întâlnirea cu FC Braşov, cea care a deschis etapa cu numărul 22 în Liga I. Dacă mureşenii au strâns 10 puncte în primele patru runde din 2015, în schimb, Steaua a strâns doar patru puncte în acelaşi interval!

Iar luni, formaţia pregătită de Liviu Ciobotaru, antrenor instalat în pauza de iarnă în locul lui Cristi Pustai, a mai bifat un succes: 1-0 cu FC Braşov. Singurul gol al unui meci slab a fost înscris de Ianis Zicu, în minutul 42. FCM Târgu-Mureş a încheiat partida în zece oameni, după ce N'Doye a văzut „roşu“ în minutul 87, însă gazdele au reuşit să-şi păstreze avantajul şi în inferioritate numerică.

Graţie succesului de luni, FCM Târgu-Mureş a trecut pe locul 2 în clasament cu 43 de puncte, la patru puncte de liderul Steaua, care joacă, miercuri, în deplasare, cu Ceahlăul. Orice alt rezultat în afara unei victorii la Piatra Neamţ şi un titlu care părea ca şi câştigat de Steaua va deveni un obiectiv realist şi pentru FCM Târgu-Mureş cu 12 etape înainte de final.

Pentru FC Braşov, învinsă pentru a 10-a oară în acest campionat, singurul obiectiv rămâne evitarea retrogradării. „Stegarii“ sunt, momentan, pe locul 11, salvator, cu 24 de puncte, la patru puncte de poziţia a 13-a, prima care duce în liga secundă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite