Petrolul, „furată“ pentru al doilea meci la rând: prahovenii îşi văd sezonul compromis în doar patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSMS Iaşi a dat lovitura pe „Ilie Oană“, fiind ajutată de centralul Robert Dumitru. Astfel, prahovenii au retrăit acelaşi scenariu de coşmar de care au avut parte şi joi, în turul semifinalelor Cupei României.

La 27 februarie, după victoria de la Botoşani, „lupii“ ajunseseră la cinci puncte de locul 1 în campionat şi se pregăteau pentru primul meci din semifinalele competiţiei KO. În decurs de patru zile însă, ambele obiective au fost compromise, aproape în totalitate, şi din cauza unor erori de arbitraj.

Mai întâi, în remiza cu Steaua, arbitrul Adrian Comănescu nu le-a dat gazdelor o lovitură clară de pedeapsă la scorul de 1-0. Atunci, Petrolul a fost egalată la ultima fază a meciului, în minutul 90+4.

Luni, în penultimul meci din etapa cu numărul 20, CSMS Iaşi a venit pe stadionul „Ilie Oană“ după două victorii, 3-0 cu Viitorul şi 1-0 cu Gaz Metan. Iar trupa pregătită de Nicolo Napoli şi-a continuat seria excelentă şi la Ploieşti, Ciucur deschizând scorul după un contraaatc foarte bun (6). Apoi însă, ghinionul şi o eroare de arbitraj au influenţat cursul jocului.

Mai întâi, Teixeira a lovit transversala (31), pentru ca apoi arbitrul Robert Dumitru să închidă ochii la o fază în care Astafei a fost împiedicat în careu de un adversar (36). 

După pauză, Petrolul a dominat teritorial, însă golul a căzut tot în poarta lui Pecanha. După un corner, brazilianul Fabio Braga, introdus în minutul 68, a majorat scorul cu un voleu superb (73).

S-a terminat 2-0 pentru CSMS Iaşi, care a părăsit zona „nisipurilor mişcătoare“. Moldovenii se află pe locul 11 cu 21 de puncte, la două puncte de poziţia a 13-a, prima care duce în liga secundă. 

De partea cealaltă, Petrolul a mai făcut un pas greşit, acasă, împotriva unei formaţii fără pretenţii. Iată cum au irosit „lupii“ punctele pe „Ilie Oană“ în acest campionat:

0-0 cu Rapid

1-2 cu CFR Cluj

0-0 cu Oţelul

2-2 cu Chiajna

Petrolul rămâne pe locul 2 în campionat cu 39 de puncte, în condiţiile în care liderul Steaua a adunat până acum 47 de puncte. Podiumul e completat de Târgu-Mureş, care are tot 39 de puncte, la fel ca Petrolul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite