VIDEO Petrolul, primul eşec pe teren propriu, în Liga I, după 31 de meciuri: 1-2 cu CFR. Incidente şi eliminări la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finalul partidei a fost marcat de incidente între jucătorii celor două echipe. FOTO: Răzvan Păsărică
Finalul partidei a fost marcat de incidente între jucătorii celor două echipe. FOTO: Răzvan Păsărică

Eliminarea din Liga Europa le-a căzut greu lupilor, care după eşecul de joi de la Zagreb au pierdut şi în campionat, 1-2, pe teren propriu, cu CFR Cluj. "Lupii" şi-au făcut harakiri, pe final, cu două eliminări în ultimele 10 minute!

Sub privirile lui Mircea Lucescu, aflat în tribunele de la Ploieşti, Petrolul a început destul de timorat meciul din etapa a şasea. 

Ardelenii au fost mai încisivi şi, după două ocazii, autori Larie (9) şi Jakolis (32), au deschis scorul în finalul primei reprize. Rada a executat puternic o lovitură liberă de la marginea careului mare, iar vârful croat Jakolis (39), pe fază, a pus latul şi l-a învins pe Cobrea, care respinsese balonul în faţă. Gazdele au presat în startul părţii secunde şi au reuşit egalarea prin Teixeira (54), cu o reluare cu latul, după o centrare din banda stângă. 

Deşi Petrolul a forţat victoria, finalul le-a fost fatal "lupilor", care au pierdut doi oameni în patru minute. Teixeira (81) a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe, iar la scurt timp Geraldo l-a urmat la cabine. Fundaşul central a văzut un prim avertisment pentru proteste (81), apoi l-a primit şi pe al doilea (84), pentru un henţ!

Aproape imediat, CFR a marcat golul victoriei, prin Tade (85), din 7 metri, după o centrare a lui Deac. Partida a fost marcată de incidente 

S-a încheiat 2-1 pentru CFR Cluj, prima înfrângere în Liga I pentru Petrolul, după 32 de meciuri, pe teren propriu. Ultimul eşec al lupilor pe "Ilie Oană" în campionat s-a înregistrat în septembrie 2012, 1-2 cu Steaua. 

Incidente la final 

Eliminările lui Teixeira şi Geraldo i-au enervat cumplit pe fanii Petrolului, care au scandat împotriva centralului Sebastian Colţescu şi au aruncat cu diverse obiecte în teren. Unul dintre acestea l-a lovit în cap pe unul dintre asistenţi, Mircea Orbuleţ. Partida a fost întreruptă timp de câteva minute, dar a fost reluată apoi de Colţescu după ce acesta a primit asigurări de la Orbuleţ că poate continua. Cel mai probabil Petrolul va fi sancţionată de Comisia de Disciplină. 

Şi Teixeira a avut un comportament violent în momentul eliminării, după ce-a lovit cu piciorul masa arbitrilor. 

image

Teixeira, violent după ce-a fost eliminat. FOTO: Răzvan Păsărică

Lucescu Jr: "A fost un spectacol urât"

"A fost un spectacol urât. N-am să înţeleg niciodată de ce trebuie să primească un jucător galben pentru că întreabă de ce altul a fost avertizat. Mi se pare gratuit şi primul cartonaş luat de Teixeira. Ar fi trebuit să arbitreze în spiritul jocului, pentru că acordase uşor multe cartonaşe”, a spus Răzvan Lucescu, la finalul meciului, la DolceSport.

Echipele de start:

Petrolul: Cobrea - Alcenat, Geraldo Alves, Gerson, Satli - De Lucas, Mustivar - Priso, Albin, Teixeira - N’Koyi

Antrenor: Răzvan Lucescu

CFR: Felgueiras - Susici, Larie, Rada, Camora - Muniru, Monroy - Deac, Guima, Jakolis - Tade

Antrenor: Vasile Miriuţă

Citeşte şi 

Un internaţional român, exclus din lotul Petrolului: „A sărit la bătaie”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite