Merită mai mult? Fetele din naţionala de handbal au fost anunţate care este recompensa pentru calificarea la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin este prima echipă a României care a obţinut calificarea la jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

România a câştigat turneul preolimpic de la Aarhus, din Danemarca, după o evoluţie entuziasmantă în faţa echipei ţării gazdă, pe care a învins-o cu 32-25, o altă victorie în faţa Uruguayului şi un egal cu Muntenegru.

România va participa pentru a patra oară la Jocurile Olimpice, după ce a fost prezentă la ediţiile din 1976, 2000 şi 2008, iar pentru Olimpiada de la Rio fetele noastre şi-a propus să obţină o medalie, deşi valoarea le-ar da dreptul să spere chiar la titlul suprem.

Pentru calificarea la Rio, jucătoarele lui Thomas Ryde vor primi câte 3.000 de euro net, recompensele pentru obiectivul care va fi fixat la Olimpiadă urmând a fi stabilit ulterior.

 Banii vin de la COSR şi nu de la Federaţia Română de handbal. "Salutăm cu mare satisfacţie calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio a echipei feminine de handbal, o mare speranţă a României la o medalie, de ce nu, chiar la titlul olimpic. Preşedintele Alin Petrache a hotărât, conform legii, să premieze fiecare componentă şi participant la acest succes”, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR pentru site-ul comitetului.

A minţit pentru a putea juca handbal, iar acum e una dintre cele mai bune jucătoare din istoria României. Citeşte AICI o poveste de viaţă remarcabilă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite