FOTO Mai avem nevoie şi de iarbă! Cum arată gazonul de pe Cluj Arena în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristoph Duam va debuta pe banca echipei naţionale
Cristoph Duam va debuta pe banca echipei naţionale

Gazonul de pe Cluj Arena arată în continuare destul de rău, însă administratorii stadionului dau asigurări că o nouă ruşine va fi evitată. România a jucat “pe plajă” cu Danemarca (2003) şi printre “muşuroaie de cârtiţe” cu Franţa (2011).

Cristoph Daum debutează la echipa naţională în condiţii grele, pe un teren bătătorit de fanii care au asistat la festivalul Untold. România întâlneşte duminică Muntenegru în primul meci de calificare la Mondialul din 2018.

Selecţionerul german nu şi-a ascuns nemulţumirea pentru starea precară a gazonului. “Eu nu sunt îngrijitor de teren.  Am văzut poze, la fel ca voi. Când vedem aceste poze nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu”, a spus Cristoph Daum. Iar divinitatea pare a fi lucrat în ajutorul nostru în ultimele zile, pentru că vremea favorabilă a dat o faţă mai estetică gazonului de pe Cluj Arena, iar situaţia se poate îmbunătăţi în următoarele zile. Chiar dacă în continuare sunt suprafeţe de pe care iarba încă nu se iveşte, pozele realizate ieri la stadion ne dau speranţe că o nouă ruşine de tip „plajă” sau  „muşuroaie de cârtiţe” nu se va repeta.

Un gazon bun este vital pentru planul lui Cristoph Daum, care, conform propriiilor afirmaţii, îşi doreşte o naţională ca o orchestră, care să atace şi fără minge şi să îşi dorească mereu posesia. Se pare că o schimbare vitală va avea loc şi în sistemul de joc, România urmând să abordeze meciul cu Muntenegru în 3-4-3, amănunt dezvăluit de Mirel Rădoi. “Chiar sunt curios dacă va opta pentru această aşezare, cu trei fundaşi centrali. Eu aşa am auzit”, a declarat fostul internaţional, care s-a declarat impresionat de munca germanului din ultimele luni. “Nu am fost de acord la început, dar mi-am schimbat părerea, pentru că am văzut un om pasionat şi nici măcar o persoană nu mi-a vorbit urât despre el. Din ce am văzut, el chiar crede că poate schimba ceva”, a mai spus fostul internaţional român.

Mulţi dintre tricolori au ajuns încă de ieri la baza de antrenament de la Mogoşoaia, printre care stranierii Pantilimon, Chiricheş, Grigore, Maxim, Hoban şi fotbaliştii Stelei, Toşca, Stanciu, Achim şi Popa. Cu acest lot restrâns, Daum a făcut un antrenament lejer aseară, iar azi are loc prima şedinţă de pregătire cu toţi tricolorii convocaţi. Antrenamentul va fi deschis tuturor suporterilor care doresc să asiste, însă fanii trebuie să-şi descarce un bilet gratuit de pe siteurile bilete.frf.ro sau  bilete.ro. Accesul publicului va fi permis începând cu ora 16.30, iar antrenamentul începe la ora 17.00.
La sosirea în ţară, Ovidiu Hoban (33 de ani) a declarat că îşi luase gândul de la echipa naţională. “Eu am avut şansa să cunosc noul antrenor, a fost la un meci de-al meu, am povestit puţin. A vorbit despre o nouă mentalitate, de învingător şi vrea să progresăm încet-încet. Mă aştept să ne calificăm, nu contează cum. Eu unul nu mă aşteptam să fu convocat, credeam că se va pune baza pe tienret şi că acest lucru nu mai depinde de mine, dar mă bucur că am fost chemat”.

Reghe nu îi cere prietenia lui Daum

Dacă Daum a creat o impresie favorabilă în lumea fotbalului, Laurenţiu Reghecampf păstrează distanţa faţă de selecţionerul german. Acesta l-a felicitat pe Marius Şumudică pentru calificarea Astrei în grupele Europa League, iar stelistul s-a ofuscat: “Foarte bine că l-a felicitat. Noi nu suntem prieteni, în primul rând. Suntem antrenori, el la echipa naţională, eu la Steaua, dar nu suntem prieteni”.

Lotul României
Portari: Tătăruşanu (Fiorentina), Pantilimon (Watford), S. Lung jr (Astra)

Fundaşi: Săpunaru (Astra), Găman (Karabükspor), Chiricheş (Napoli), Moţi (Ludogorets), D. Grigore (Al-Sailiya), Toşca (Steaua), Măţel (Dinamo Zagreb), St. Filip (Dinamo), Enache (Steaua)

Mijlocaşi: Achim (Steaua), Bicfalvi (Tom Tomsk), Hoban (Hapoel Be’er Sheva), R. Marin ( Viitorul), Stanciu (Steaua), Maxim (Stuttgart), Chipciu (Anderlecht), Torje (Terek Grozny), Benzar (Viitorul), Ad. Popa (Steaua)

Atacanţi: Stancu (Genclerbirligi), Fl. Andone (Deportivo La Coruña), Keşeru (Ludogorets), Dorin Rotariu (Dinamo).

Cluj Arena 

cluj arena foto radu ratiu (administrator cluj arena)
cluj arena foto radu ratiu (administrator cluj arena)
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite