De ce fotbaliştii şi antrenorii români au început să meargă în China: Bicfalvi a dezvăluit ce a găsit în „Ţara Marelui Zid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Mara
Bogdan Mara

După Cosmin Contra şi Cristi Tănase, golgheterul primei ligi din Ucraina a ales să ia şi el drumul Asiei, iar Dan Petrescu va ajunge şi el acolo după Supercupa României (miercuri, ora 21.00, Pro TV).

După campionatele din zona arabă, China e noua destinaţie preferată a românilor implicaţi în fotbal.

În acest moment, Cosmin Contra antrenează Guangzhou R&F (locul 10 din 16), Cristi Tănase tocmai a semnat cu Tianjin Teda (locul 12), iar Eric Bicfalvi a ajuns la Liaoning Whowin (locul 14). 

Colonia românească din prima ligă se va extinde, odată cu sosirea lui Dan Petrescu la Jiangsu Sainty (locul 6), după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Chinezii au început să „pompeze“ sume mari în fotbalul lor, iar aspectul financiar reprezintă principalul punct de atracţie pentru românii care au ajuns în China. Într-o discuţie cu cei de la Digi Sport, Bicfalvi (17 goluri în 26 de meciuri de campionat la Volyn Luţk în stagiunea precedentă), a povestit ce a găsit în „Ţara Marelui Zid“.

Ce a spus?

„Nu avea rost să mai stau în Europa, dacă nu ajung la o echipă de top. Am avut câteva oferte bune, dar singura formaţie care mă putea opri să nu plec în China era Şahtior. M-au dorit echipe din Bundesliga, din Italia, am mai avut oferte din Rusia şi Franţa. Totuşi, una e să joci pe un contract bunicel la o echipă de mijlocul clasamentului şi alta e să evoluezi la o formaţie de top, pe acelaşi contract. Am aşteptat şi am vazut că nu se poate concretiza ceea ce mi-am dorit, aşa că am ales să vin aici şi nu regret deloc. Îmi place foarte mult oraşul, iar condiţiile de antrenament sunt excelente. Doar la echipele mari am mai văzut aşa ceva. Am rămas plăcut surprins de ce am găsit aici“, a spus mijlocaşul de 27 de ani.

Prima ligă din China e în plină desfăşurare, ajungând deja la etapa a 17-a, în condiţiile în care, per total, sunt 30 de etape.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite