Dan Petrescu va antrena tot în Rusia, după despărţirea de Dinamo Moscova. „Bursucul“ va avea un salariu regesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar o lună după ce a plecat de la Dinamo Moscova, Dan Petrescu şi-a găsit deja echipă nouă. Din sezonul viitor, tehnicianul român o va pregăti pe rivala lui Dinamo, Spartak Moscova, cu care a definitivat deja negocierile.

Dan Petrescu a fost dat afară de la Dinamo Moscova în aprilie, după un eşec dubios suferit de echipa sa în faţa lui Anji Mahacikala. La acea vreme, presa din Rusia a scris că românul a fost sabotat de elevii săi, lucru confirmat ulterior de şefi, care l-au dat afară pe "Bursuc". 

Totuşi, tehnicianul nu a stat prea mult pe bară, deoarece a ajuns deja la un acord nou cu Spartak Moscova. Informaţia a fost confirmată de ziarul Sovieţki Sport, citat de Gazeta Sporturilor. "Românul s-a întîlnit deja cu oficialii roş-albilor şi ar fi acceptat să semneze din vară. Spartak, care l-a pus primul pe listă pe Petrescu, mai tratează şi cu alţi antrenori, dar românul le-a transmis şefilor că opreşte toate negocierile cu celelalte grupări care îl vor", au notat jurnaliştii ruşi.

Rezultatele bune obţinute cu Kuban Krasnodar, echipă pe care a luat-o din liga a doua rusă şi a dus-o până aproape de cupele europene, şi cu Dinamo Moscova, pe care a luat-o de pe ultima poziţie şi a urcat-o până aproape de podium, au făcut din Dan Petrescu un antrenor model, a cărui cotă a crescut foarte mult. Pentru a-l aconta, şefii lui Spartak au fost de acord să-i plătească un salariu regesc, 3.5 milioane de euro pe sezon, cu 1 milion mai mult decât primea la Dinamo Moscova şi cu 1.5 mai mult decât la Kuban Krasnodar.

Spartak Moscova se află acum pe locul 6 în clasamentul primei ligi din Rusia, cu o etapă înainte de final. Viitoarea echipă a lui Dan Petrescu are şansa de a juca la anul în Europa League, cu condiţia de a o învinge pe Dinamo, iar FC Krasnodar să piardă pe terenul lui Amkar Perm.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite