„Cutremur“ fără precedent: Rusia, suspendată de la toate competiţiile sportive, inclusiv JO 2020 şi CM 2022!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat o decizie-şoc, care a făcut înconjurul lumii şi care va declanşa un scandal colosal în următoarea perioadă!

Ceea ce s-a tot vehiculat în ultima perioadă s-a confirmat, astăzi dimineaţă: Rusia a fost exclusă de la toate competiţiile sportive pentru o perioadă de patru ani!

Suspendarea include Jocurile Olimpice din 2020 şi Mondialul de fotbal din 2022! 

WADA a luat această decizie fără precedent, după ce a ajuns la concluzia că laboratorul antidoping de la Moscova a ascuns unele probe care ar fi fost pozitive!

Marile publicaţii şi site-uri au relatat, pe larg, despre „bomba“ care a zguduit, astăzi dimineaţă, lumea sportului. „The New York Times“, Sky News şi Deutsche Welle au oferit primele analize după vestea care, în doar câteva minute, a făcut înconjurul lumii.

Ce înseamnă excluderea Rusiei de la evenimentele sportive?

*Va afecta şi naţionala de fotbal, care, dacă lucrurile rămân la fel, va rata Mondialul din 2022, nefiind lăsată să evolueze în preliminarii!

*Niciun oficial rus nu va mai putea asista, în calitate de invitat, la evenimente sportive în următorii patru ani. De asemenea, Rusia nu va avea dreptul de a găzdui turnee şi competiţii şi cele care sunt programate să aibă loc pe teritoriul acestei ţări, în următorii patru ani, vor fi mutate.

*Sportivii ruşi, care vor dovedi că sunt curaţi, pot participa, totuşi, la Jocurile Olimpice de la anul, la Tokyo. Vor concura însă sub steagul olimpic.

Ce poate face Rusia în următoarea perioadă?

Cu siguranţă, ruşii vor ataca decizia luată, astăzi, de liderii antidoping în cadrul unei şedinţe ce a avut loc la Lausanne (Elveţia). Ei au la dispoziţie 21 de zile pentru a contesta excluderea ţării din toate evenimentele sportive. Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) va judeca apelul ruşilor. 

Rusia la Euro 2020? Avem răspunsul

Presa mondială a răspuns la o întrebare arzătoare: va avea Rusia dreptul de a evolua la Campionatul European de la anul? Aveţi explicaţia la această întrebare aici:

Rusia la Euro 2020: Ce se întâmplă cu naţionala de fotbal după excluderea ţării de la toate evenimentele sportive

Presa din Rusia, primele reacţii

Jurnaliştii locali au încercat să explice ce înseamnă decizia venită, astăzi, de la Lausanne. Cele mai importante fragmente din articolele lor poti fi citite aici:

Ruşii sunt în stare de şoc: Primele reacţii apărute în presa locală după o decizie apocaliptică

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite