CFR Cluj-Dinamo 2-1. Clujenii au revenit de la 0-1, într-un meci cu trei bare şi le-au provocat "câinilor" al doilea eşec în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

CFR Cluj a obţinut o victorie mare în faţa lui Dinamo, scor 2-1, în etapa a 11-a din Liga 1, care o menţine în lupta pentru titlu. Deşi au fost conduşi încă din minutul 3, elevii lui Miriuţă au găsit resursele necesare pentru a întoarce, în cele din urmă, rezultatul.

Neplătiţi de câteva luni bune, jucătorii lui CFR Cluj, motivaţi exemplar de antrenorul Vasile Miriuţă, au abordat cu maximă seriozitate derby-ul cu Dinamo, conştienţi că un succes i-ar menţine în lupta pentru titlu. Odată intraţi pe teren, gazdele au uitat de problemele financiare şi au jucat cu motoarele turate la maximum.

Doar că partida a început prost pentru CFR, care s-a văzut condusă încă din minutul 3, după ce Vali Lazăr a marcat cu un şut bine plasat, din afara careului. Meciul începea, practic, de la 1-0 pentru "câini". Gazdele nu au dezarmat şi au pornit cursa de urmărire. Ivanovski şi Chanturia au ratat ocazii imense, iar Dinamo a avut o bară în minutul 16 prin Bilinski.

Două minute mai târziu, după ce Dinamo a ratat şansa de a-şi majora avantajul, CFR a egalat prin Chanturia, care a transformat o lovitură de pedeapsă. A urmat o nouă bară, de data asta în contul gazdelor, Ivanovski având ghinion la finalizare. Pe final de primă repriză a mai fost consemnată o bară, tot cu Bilinski în rol de ratangiu.

Repriza secundă a avut un ritm ceva mai liniştit până spre final, când Bruno Guima a înscris cu capul pentru 2-1, în minutul 83, aducând o victorie mare CFR-ului. Cu acest succes, trupa lui Miriuţă a egalat Steaua în clasament, însă campioana en-titre are un meci mai puţin disputat. De partea cealaltă, pentru Dinamo a fost a doua înfrângere stagională, iar visul "câinilor" de a prinde cupele europene pare greu de realizat în acest moment.  

Clasament

1. Steaua Bucureşti 10 8 1 1 23:6 25 puncte
     
2. CFR Cluj 11 8 1 2 20:7 25
     
3. Petrolul Ploieşti 10 6 2 2 20:9 20
     
4. Astra Giurgiu 10 6 1 3 19:8 19
     
5. Dinamo Bucureşti 11 5 4 2 19:11 19

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite