Dezvăluiri compromiţătoare: un jurnalist belgian a povestit pentru „Adevărul“ motivele pentru care Mircea Rednic a fost demis de la Standard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 51 de ani a preluat formaţia din Liege într-un moment dificil, la mijlocul sezonului, şi a calificat-o pentru Liga Europa. La o zi după această performanţă, a fost dat afară. „Adevărul“ a aflat culisele unei decizii care l-a lăsat pe Rednic fără cuvinte.

În România, lui Mircea Rednic i se spune „Strâmbu’“. Motivul? Deşi e un antrenor cu rezultate foarte bune – are şase trofee în palmares cu Rapid, Dinamo şi Khazar Lankaran – Rednic şi-a creat imaginea unui om cu probleme de caracter.

„În faţă îţi spune una, iar apoi face alta“, e părerea multor jucători şi conducători care au lucrat cu Rednic de-a lungul anilor. Pe lângă acest defect, antrenorul a dobândit şi reputaţia unui tip care, imediat ce preia un club, începe să facă transferuri, nu pentru a întări echipa, ci pentru a-şi rotunji veniturile de pe urma unor comisioane pe care le-ar încasa pe sub masă! 

Aproape oriunde a fost, Rednic a luat mulţi fotbalişti slabi, fără CV, care n-au ajutat cu nimic clubul şi, ulterior, au plecat pe uşa din dos. Din păcate pentru Rednic, două astfel de tranzacţii i-au adus demiterea de la Standard Liege.

Preşedintele belgienilor a luat foc

Imediat după ce Standard a confirmat concedierea tehnicianului român, „Adevărul“ l-a contactat pe Stephane vande Velde, jurnalist belgian de la publicaţia „Foot Magazine“.

Acesta a explicat de ce un antrenor cu rezultate bune a fost pus pe liber, la o zi după ce a calificat echipa pentru următoarea ediţie a cupelor europene.

„Sunt două motive importante în spatele acestei decizii. În primul rând, în iarnă, pentru a forţa mâna preşedintelui Roland Duchatelet, Rednic a vorbit foarte mult în presă şi a cerut, în mod repetat, ca Standard să facă achiziţii. Duchatelet i-a făcut pe plac, a adus cinci jucători, însă nu i-a picat bine comportamentul lui Rednic. S-a supărat din cauză ieşirilor sale repetate în media. Nu l-a criticat public pe Rednic, însă le-a spus apropiaţilor săi, încă din iarnă, că indiferent de rezultate, Rednic va fi schimbat în vară“, şi-a început dezvăluirile vande Velde.

„Al doilea motiv pentru schimbarea lui Rednic ţine de aducerea celor doi fotbalişti români în iarnă: Adrian Cristea şi George Ţucudean. Nici unul nu s-a impus în echipă şi n-a ajutat Standard. Din păcate, aceste două transferuri au confirmat reputaţia lui Rednic, despre care am aflat de la voi, jurnaliştii români, că face achiziţii, fiindcă ia bani de pe urma înţelegerilor sale cu diverşi impresari. Şi preşedintele lui Standard s-a enervat din această cauză. A spus că dacă aceşti doi jucători au fost alegerile lui Rednic, înseamnă că n-are ochi la fotbalişti“, a încheiat ziaristul de la „Foot Magazine“.

Mircea Rednic a fost demis de la Standard şi înlocuit de un tehnician israelian anonim, Guy Luzon. Asta la o zi după ce formaţia din Liege a câştigat manşa secundă a play-off-ului cu Gent, scor 7-0, şi a obţinut calificarea pentru Liga Europa.

300

de mii de euro a încasat Rednic din salariu pentru cele şase luni pe care le-a petrecut la Standard.

8

meciuri şi zero goluri a bifat Adrian Cristea la Standard Liege.

11 

partide şi zero goluri a adunat George Ţucudean la Standard Liege. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite