Astra-CSU Craiova 5-0. Budescu a dat recital pentru giurgiuveni şi aşteaptă convocarea la naţională. Jerry Gane, ca şi demis de pe banca oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

Astra a făcut spectacol cu nou promovata CSU Craiova, câştigând cu 5-0 un meci care a contat pentru etapa a 6-a din Liga 1. Trei dintre reuşitele giurgiuvenilor au purtat semnătura lui Constantin Budescu, atacant care aşteaptă acum convocarea la naţională pentru partida cu Grecia (7 septembrie).

După calificarea în grupele Europa League, Astra îşi continuă parcursul bun şi în campionat, ultima ispravă a elevilor lui Daniel Isăilă consemnând un succes categoric în faţa lui CSU Craiova, scor 5-0.

Astra a început tare meciul de la Giurgiu, din etapa a 6-a şi a avut două goluri anulate pe motiv de ofsaid, unul dintre ele fiind înscris superb, cu călcâiul, de Enache. 

Bukari şi Oros, care au trimis de două ori mingea în bară, aveau să prevestească golul lui Budescu, marcat în prelungirile primei reprize. Atacantul giurgiuvenilor a înscris din lovitură liberă, profitând şi de nesiguranţa portarului advers.

În repriza a doua, Bukari a dublat avantajul Astrei în minutul 50, iar Budescu a reuşit "dubla" peste alte opt minute, fructificând o centrare ca la carte al lui Junior Morais. Acelaşi Budescu a făcut "tripla" în minutul 84 din lovitură de la 11 metri, iar Enache, cu capul, din centrarea lui Budescu, şi-a trecut şi el numele pe tabela de marcaj în minutul 86. 

S-a terminat 5-0 pentru Astra, succes care îi propulsează pe giurgiuveni pe primul loc al clasamentului, cel puţin până după meciul Petrolului cu CFR Cluj. 

Budescu aşteaptă convocarea, Jerry Gane, ca şi demis

În ciuda investiţiilor masive din această vară, Craiova nu dă randamentul scontat, având o linie de clasament dezastruoasă. După meciul pierdut cu Astra, echipa din Bănie a devenit "lanterna roşie" a Ligii 1, având cea mai slabă apărare din campionat, cu 14 goluri încasate în 6 etape şi fără nicio victorie. Parcursul sub aşteptări al oltenilor face ca antrenorul Jerry Gane să numere orele până când va fi pus pe liber de conducerea echipei.

În schimb, eroul Astrei în meciul cu CSU Craiova, Constantin Budescu, traversează o perioadă excepţională, atât în campionat, cât şi în cupele europene. Forma bună a atacantului a fost observată şi de selecţionerul Victor Piţurcă, prezent joi seara la meciul pe care Astra l-a jucat cu Lyon, la Giurgiu, în returul play-off-ului Europa League. Din acest motiv, sunt şanse foarte mari ca Piţurcă să-l convoace pe Budescu pentru meciul cu Grecia, programat pe 7 septembrie, la Atena, în debutul preliminariilor pentru Euro 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite