Aşa se lucrează în România: motivul pentru care stadionul CFR Cluj are avizul pompierilor, iar „Cluj Arena“ nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au costat milioane de euro, însă cele mai moderne stadioane din ţară, „Arena Naţională“ şi „Cluj Arena“ au funcţionat fără avizul legal de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). De ce? S-a aflat după ce au murit 41 de persoane.

Steaua a fost nevoită să plece, la Cluj, pentru a putea găzdui, diseară (ora 20.30), partida cu FC Botoşani, după ce „Arena Naţională“ s-a închis, neavând avizul pompierilor.

În aceeaşi situaţie se află şi „Cluj Arena“, aşa că Rădoi şi elevii săi au ajuns la mâna celor de la CFR, urmând a juca pe arena „Dr. Constantin Rădulescu“. Asta după ce steliştii au aflat că nici „Cluj Arena“ nu mai poate găzdui evenimente, neavând avizul ISU.

După acest episod, a apărut următoarea întrebare: cum se poate ca în acelaşi oraş, Cluj, un stadion, „Dr. Constantin Rădulescu“, să aibă toate documentaţia în regulă, iar celălalt, „Cluj Arena“, nu. Iar asta în condiţiile în care al doilea stadion a costat mult mai mult!

Misterul a fost desluşit de Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR Cluj, formaţie care deţine stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“.

Ce a spus?

„Pe noi ne-au obligat să corespundem normelor ISU. Tot ceea intră în cerinţele ISU costă bani. Când e proprietar statul se închid ochii, când e proprietarul privat trebuie să corespunzi“, a explicat Mureşan, potrivit Look TV.

Oficialul CFR-ului a explicat că mutarea la Cluj o va avantaj pe Steaua din punct vedere financiar, în condiţiile în care organizarea unui meci pe „Dr. Constantin Rădulescu“ va costa, în jur de 15.000 de euro.

„30.0000 de euro am înţeles că e costul unei partide la Bucureşti. La noi, costă mai puţin, dar, oricum, costă peste 10.000 de euro. Personalul, curentul, trasatul terenului, motorina de la grupurile electrogene. Sunt foarte multe costuri. E ruşinos pentru Steaua că nu poate juca la Bucureşti. Nu e uşor nici pentru jucători. De aceea, eu am acceptat şi din prima ca ei să vină la noi. Fair play am fost întotdeauna“, a completat Mureşan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite