Start pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Mediului lansează, joi, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus
Ministerul Mediului lansează, joi, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

Veste bună pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă şi, în acelaşi timp, să scape de cea veche. Ministerul Mediului lansează, joi, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Evenimentul va fi marcat printr-o prezentare de automobile electrice şi hibrid (clasic şi plug-in), care vor fi expuse în faţa sediului Ministerului Mediului.

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost aprobate de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la 25 aprilie 2017. Ulterior, au fost selectaţi şi validaţi producătorii şi comercianţii auto care vor fi incluşi în cele două programe.

Prima de casare prevăzută în Rabla clasic pentru autoturisme mai vechi de 8 ani este de 6.500 lei şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, care generează maximum 130 g CO2/km. La aceasta se pot adăuga un ecobonus de 1.700 lei, dacă autovehiculul nou este hibrid, şi un ecobonus de 1.000 lei, dacă autovehiculul nou generează maximum 98 de g CO2/km.

În ceea ce priveşte programul Rabla Plus, acesta nu este condiţionat de casarea şi radierea unei maşini uzate. Astfel, cei care vor să-şi achiziţioneze un autoturism 100% electric pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei iar cei care optează pentru unul electric-hibrid, pot primi un ecotichet cu o valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, cele două programe pot fi cumulate astfel încât o persoană poate beneficia atât de ecotichetul acordat pentru achiziţia unui autovehicul 100% electric, electric-hibrid, cât şi de prima de casare acordată prin Rabla clasic doar în situaţia în care beneficiarul casează şi radiază un autoturism mai vechi de 8 ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite