Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu: „Ideea ca absolvenţii de medicină să lucreze în ţară 10 ani nu e rea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că ideea ca absolvenţii să practice în ţară cel puţin zece ani după licenţă nu e rea, dar că ea va fi analizată, împreună cu juriştii, pentru a vedea dacă este în concordanţă cu legislaţia europeană.

„Mie nu mi se pare o idee rea , absolut deloc. Să vedem dacă este în concordanţă cu legislaţia europeană. Chiar o să mă gândesc. Eu am cerut un punct de vedere de la juridic. Vorbim de mobilitatea garantată de Uniunea Europeană. Nu cred că s-ar putea transpune în perioada imediat următoare”, a declarat Bănicioiu.

Potrivit acestuia, nivelul salarial al asistentelor şi al medicilor trebuie să fie similar cu cel al cadrelor medicale din străinătate, a explicat oficialul pe 5 aprilie la postul de televiziune PRO TV.

„Veniturile şi ale medicului rezident şi ale asistentei şi infirmierei, până la chirurgul de mare performanţă, trebuie să fie comparabile cu veniturile Europei/ Cât ar trebui să câştige un medic rezident astăzi în România? Undeva cât e salariul meu ca ministru, de 5.000 de lei”, a mai spus Bănicioiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite