Campanie naţională de plantare a 300.000 de copaci, lansată de Ministerul Mediului. Cum poţi participa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat lansarea perioadei de înscriere pentru campania de împădurire ce va avea loc, la nivel naţional, în data de 14 noiembrie 2015. Peste 300.000 de copaci urmează să fie plantaţi pe 80 de hectare de teren din toată ţara.

Organizatorii spun că se aşteaptă la o implicare masivă a societăţii civile, astfel încât peste 650.000 de români să planteze câte un copac iar 14 noiembrie 2015 să devină ziua în care au fost plantaţi 1.000.000 de puieţi, a anunţat Ministerul Mediului într-un comunicat de presă. 

Plantaţiile oficiale şi platforma de înscriere a voluntarilor sunt disponibile pe site-ul www.plantamfaptebune.ro. Cei care doresc să participe la program o pot face în calitate de voluntari în cadrul unei plantaţii oficiale într-unul din judeţele disponibile pe hartă sau pot organiza propria acţiune. 

”Ne aşteptăm ca peste 650.000 de români să fie alături de noi pe 14 noiembrie şi fiecare să planteze cel puţin un puiet într-un loc care îi este la îndemână. ROMSILVA va furniza gratuit puieţii necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziţie de administraţiile publice locale şi va oferi asistenţă de specialitate pe toate plantaţiile pe care se vor implica voluntarii. Totodată, specialiştii ROMSILVA vor îngriji puieţii ce vor fi plantaţi, până la atingerea maturităţii”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite