Campania de vaccinare, criticată de un medic cunoscut: Nu e un succes că s-au imunizat cei care oricum voiau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Radu Ţincu. FOTO DIGI FM
Medicul Radu Ţincu. FOTO DIGI FM

Campania de informare pentru vaccinarea anti-Covid în România nu a reuşit să convingă persoanele indecise, aşa că, din acest punct de vedere poate fi considerată un eşec, este de părere Radu Ţincu, medic de Terapie Intensivă-Toxicologie la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

„În prima etapă nici nu ştiu dacă era nevoie de o campanie atât de intensă de informare, era un procent de populaţie care în mod natural s-ar fi vaccinat. Cred că tocmai acum când au rămas cei împotriva vaccinării şi cei indecişi era nevoie de o campanie de informare care să înlăture aceste temeri”, a declarat medicul Radu Ţincu, într-o emisiune a Digi 24.

„Nu a mers bine campania de informare, nu s-a reuşit să se aducă la vaccinare persoanele indecise, aici era marea artă a campaniei”, a completat medicul de la Spitalul Floreasca.

Radu Ţincu a punctat faptul că ar fi trebuit să fie o mai mare implicare a autorităţilor locale. „ campania trebuia să fie transferată la autorităţile locale, care să îşi coopteze cetăţenii. Era clar că primarul dintr-o comună, împreună cu medicul, vor avea un impact mai mare la oameni decât premierul sau orice medic de la Bucureşti. Era nevoie de apropierea dintre autorităţile locale şi cetăţeni”, a mai afirmat medicul.

Printre cei care ar fi fost omişi în campania de vaccinare, ar fi fi şi tinerii cu vârste între 12 şi 15 ani, pentru a putea fi convinşi că ar trebui să se vaccineze, în cazul în care sunt vaccinuri omologate pentru ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite