Ziua şi scandalul în Senat. Legea privind organizarea judiciară, adoptată. Tăriceanu nu a mai vrut să dea dreptul la replică Opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii USR nu au fost lăsaţi să asiste la şedinţa Senatului, deşi au depus amendamente la legile Justiţiei. FOTO Inquam Photos
Deputaţii USR nu au fost lăsaţi să asiste la şedinţa Senatului, deşi au depus amendamente la legile Justiţiei. FOTO Inquam Photos

Senatul a votat, miercuri, Legea privind organizarea judiciară, ceea ce a dus la apariţia unui nou scandal. Deputaţii USR au încercat să asiste la lucrările forului superior, dar nu au fost lăsaţi, aceştia acuzând Puterea că ar fi în stare să-i pună pe oamenii de ordine de la Senat să-i ia „la bătaie“.

UPDATE Senatul a adoptat miercuri cu 80 voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” şi o abţinere în calitate de cameră decizională, proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară, fără ca în plen să fie făcută vreo modificare în plus faţă de varianta votată în comisia specială.

UPDATE Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat la microfon că nu va mai da niciun drept la replică celor din USR. „Până nu încetează circul nu mai dau niciun drept la replică“, a declarat Tăriceanu în timp ce senatoarea Florina Presadă avea mâna ridicată pentru a cere un drept la replică. 


Mai mulţi deputaţi de la Uniunea Salvaţi România nu sunt lăsaţi să participe la dezbaterile pe legile justiţiei din plenul Senatului, în calitate de iniţiatori de amendamente. Ei acuză conducerea Parlamentului de „bolşevism”, după ce nu au fost lăsaţi nici măcar la balconul unde în mod normal are acces presa.

„Dacă vă zice şeful dumneavoastră să ne luaţi la bătaie, ne luaţi la bătaie?”, le-a spus un deputat de la USR, acuzându-i de abuz şi de ultraj faţă de un ales.

Senatul a început miercuri dezbaterea legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a legii 317/2004 privind funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, fiind respinse prin vot solicitările opoziţiei de scoatere de pe ordinea de zi a celor două acte normative. PMP a părăsit sala de plen.

În debutul şedinţei, PNL, USR şi PMP au solicitat amânarea dezbaterii ultimelor două legi ale Justiţiei. „Vă propun să amânaăm votul până la 1 februarie pentru a exista timpul necesar să fie analizate modificările. Dacă nu se acceptă retragerea de pe ordinea de zi a celor două legi, PMP nu va participa la lucrările Senatului”, a anunţat senatorul PMP Traian Băsescu.

„Aceeaşi solicitare o are şi grupul PNL. Motivul este încălcarea regulamentului. Nu putem să încălcăm la infinit regulamentul. Raportul se trimite plenului cu cel puţin trei zile lucrătoare înainte de dezbaterea în plen. Acest raport trebuia distribuit de vineri, dar a fost distribuit azi-dimineaţă, ca şi ieri de altfel la legea 303/2004”, a spus şi senatorul PNL Mario Oprea.

Solicitările opoziţiei au fost însă respinse prin vot de majoritatea PSD - ALDE - UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite