VIDEO EXCLUSIV Declaraţiile soţului lui Sevil Shhaideh despre conflictul sirian, în 2012: „Nimic nu se întâmplă în Siria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Akram Shhaideh

Akram Shhaideh, soţul premierului desemnat de PSD, a susţinut în cadrul unei emisiuni televizate în 2012 că „nimic nu se întâmplă în Siria” şi îşi liniştea prietenii din România că represaliile regimului de la Damasc împotriva civililor relatate de presa internaţională nu sunt adevărate, în ciuda faptului că războiul civil din ţara arabă începuse la acea dată de luni bune.

„Primeam telefoane de la prieteni din România care mă întrebau: ce se întâmplă aici? Nimic nu se întâmplă. Pe alte canale ca BBC sau France 24, destul de populare, arătau că se întâmplă lucruri aici. Şi eu le spuneam prietenilor mei că, de fapt, nu asta e realitatea” declara Akram Shhaideh la o televiziune siriană, în 2012. 

Conflictul civil din Siria a început în 2011, iniţial ca demonstraţii stradale de amploare împotriva regimului al-Assad, în contextul Primăverii Arabe – un val de proteste şi revolte antiguvernamentale pornite în mai multe ţări arabe începând cu decembrie 2010. În 2012, acesta escaladase deja într-un conflict propriu-zis între guvernul sirian şi rebeli, pornit în urma represaliilor violente ale armatei siriene împotriva protestatarilor, soldate cu sute de morţi şi mii de arestări.

RISE Project a dezvăluit joi că Akram Shhaideh, soţul lui Servil Shhaideh, este un susţinător fervent al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, răspândind propagandă pro-guvernamentală şi anti-rebeliune pe conturile persoanle de pe mai multe reţele de socializare. Shhaideh a lucrat timp de mai bine de două decenii în cadrul Ministerului Agriculturii de la Damasc, plecând în 2011 în România pentru a munci în cadrul Regiei Autonome Judeţene Drumuri şi Poduri Constanţa.

Reacţionând la dezvăluirile din presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că numirea lui Sevil Shhaideh în fruntea Guvernului nu ar fi un risc de securitate naţională. Liderul PSD le-a cerut serviciilor secrete să spună public dacă Shhaideh are vreo vulnerabilitate. „Altfel, eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei“, a spus Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite