Unde ne ducem?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Suntem victime ale unor atacuri nedrepte ale propagandei securistoide. Mişcări de tip stalinist menite să ducă la o lovitură de stat şi la instaurarea unui nou guvern zero, guvern tehnocrat menit să taie pensiile şi salariile românilor. Sabotarea României şi încercări disperate de a opri implementarea planului de guvernare, plan de guvernare care a adus bani în buzunarele românilor“.

„A fost nevoie să moară oameni. Preşedintele şi opoziţia sunt gata să dea foc României numai pentru a repeta scenariul Colectiv şi a schimba guvernul“.

Cam acestea sunt mesajele pe care le repetă disciplinat comunicatorii PSD/ALDE. 

„Suntem victime ale unor atacuri nedrepte ale propagandei securistoide“.

Cele mai importante două televiziuni private, potrivit audienţei, sunt total controlate de PSD/ALDE. Ambele televiziuni sunt deţinute de oameni cu un trecut foarte controversat atât din cauza legăturilor cu regimul comunist, cât şi a scandalurilor de corupţie. Emisiunile acestor televiziuni sunt dominate, din păcate, de comentatori şi analişti acuzaţi de corupţie, cu legături dovedite cu Securitatea sau cu oameni din actualele servicii secrete, şi de experţi în manipulare. Ambele televiziuni au fost amendate în mod repetat pentru excesele lor. 

TVR este şi ea controlată de coaliţia de guvernare, iar  scandalul recent în care este implicată directoarea postului de televiziune naţional demonstrează clar: coaliţia de guvernare face tot ceea ce poate pentru a se folosi de TVR ca de un mijloc de propagandă politică.

„Mişcări de tip stalinist menite să ducă la o lovitură de stat şi la instaurarea unui nou guvern zero, guvern tehnocrat menit să taie pensiile şi salariile românilor“.

PSD şi ALDE au avut şi au cel mai mare număr de foşti nomenclaturişti în rândurile lor. Liderii şi comunicatorii PSD/ALDE repetă aceeaşi minciună: că guvernul tehnocrat a fost un guvern zero. 

Guvernul tehnocrat a mărit pensiile românilor. Guvernul tehnocrat a finalizat şi a deblocat într-un singur an mai mulţi kilometri de autostradă decât au făcut-o toate guvernările Dragnea. Guvernul tehnocrat a avut o absorbţie a fondurilor europene cu mult mai mare decât oricare alt guvern, incluzând cele trei guverne care l-au precedat.

„Sabotarea României şi încercări disperate de a opri implementarea planului de guvernare, plan de guvernare care a adus mai mulţi bani în buzunarele românilor“.

Miile de grădiniţe şi creşe, autostrăzile, spitalele promise se regăsesc pe hârtie şi nicăieri altundeva. Sunt într-adevăr mulţi români care au cu câţiva lei mai mulţi în buzunare. Din păcate, marea majoritate a banilor veniţi din creşterea economică nu  se regăsesc în buzunarele românilor, ci în cele ale marilor corupţi şi ale baronilor locali, oameni care cer cu disperare modificarea legilor pentru a evita puşcăria.

„A fost nevoie să moară oameni. Preşedintele şi opoziţia sunt gata să dea foc României numai pentru a repeta scenariul Colectiv şi a schimba guvernul“.

Utilizarea tragediei de la Colectiv în delirul propagandistic al actualei guvernări este dezgustătoare şi lipsită de orice urmă de bun-simţ şi respect pentru victime, pentru supravieţuitori şi pentru cei dragi lor.

Din ce în ce mai puţine sunt, în schimb, mesajele despre priorităţile guvernării: infrastructură, sănătate şi educaţie. Guvernul produce foarte mult scandal şi mai deloc lucruri de care România are nevoie. 

Guvernarea nu ar trebui confundată cu victimizarea, cu vorbăria, cu scandalul şi cu planşele colorate la televizor. Guvernarea este despre competenţa de a implementa lucrurile promise. Nu despre manipulare şi salvarea unora de la puşcărie.

Multor români li s-a făcut lehamite de politică şi de mulţi dintre politicienii de meserie. Dacă o să ducem în derizoriu şi actul de guvernare, dacă o să continuăm să oficializăm incompetenţa ca politică de partid şi dacă agenda publică va fi dominată de bătălii în justiţie între putere şi opoziţie, redresarea morală şi reconstruirea încrederii în clasa politică vor deveni imposibile. 

Haideţi să ne trezim şi să nu ne mai îmbătăm cu apă rece. Coaliţia PSD/ALDE este orice în afară de victimă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite