Udrea neagă intervenţia la ANRP. „Este normal ca un astfel de document să fie dat «pe surse» unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PMP, Elena Udrea, a scris pe pagina sa de Facebook că niciodată nu a intervenit pentru cineva la conducerea ANRP. Reacţia liderului PMP vine ca urmare a publicării pe blogul lui Robert Turcescu a unui referat DNA, în care numele său apare alături de alte nume grele, precum Liviu Dragnea, dar şi Dorin Cocoş, Ovidiu Tender sau Bogdan Buzăianu, milionari cercetaţi în dosarele procurorilor din subordinea Alinei Bica.

„Nu an nicio legătură cu presupusa intervenţie la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) făcută pentru a aproba un dosar de restituire pentru Gheorghe Stelian. Niciodată, în nicio situaţie nu am intervenit pentru nimeni la conducerea ANRP, nu am vorbit cu niciun reprezentant al acestei instituţii, pe care, de altfel, nici nu-i cunoşteam“, a scris Udrea, pe Facebook.

De asemenea, Udrea susţine că nu a ştiut că Alina Bica, cu care era colegă în Guvern la acea vreme, era reprezentanta Ministerului Justiţiei la ANRP.

„Dar, în legătură cu anumite informaţii care mi-au ajuns la urechi în acea perioadă, despre posibile ilegalităţi comise de Preşedinta Agenţiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi. Toţi cei cărora le-am reclamat mi-au spus că mă înşel, că nu se probează nimic“, mai susţine Udrea. 

De asemenea, liderul PMP se întreabă dacă este normal ca un astfe de document să fie dat publicităţii de „un fost colaborator al Serviciilor“.

„Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA. În primul rând pun întrebarea, dacă este normal ca un astfel de documet să fie dat, pentru a apărea „pe surse“, unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Încă nu ştim al căror Servicii“, se revoltă Udrea.

În încheierea postării de pe Facebook, Udrea a scris:„Justiţie până la capăt înseamnă şi adevăr până la capăt! Tic tac...tic tac..“. 

Potrivit unor documente ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, publicate duminică de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul său, procurorii DNA fac cercetări într-un nou dosar ce o priveşte pe Alina Bica, disjuns din cel în care fostul procuror şef al DIICOT este arestat. Fostul procuror şef al DIICOT, Alina Bica, ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând fostei soţii a lui Dorin Cocoş, iar acesta din urmă, fiul său şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat.

Citeşte şi:

UPDATE Ioan Niculae, acuzat că ar fi mituit-o pe Alina Bica, cu 3,5 milioane de euro, ca să-i blocheze un dosar. Dragnea, intermediar

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite