Udrea: Motivul pentru care PMP nu este invitat la Cotroceni este că nu suntem de acord întotdeauna cu activitatea lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, preşedinte PMP FOTO David Muntean
Elena Udrea, preşedinte PMP FOTO David Muntean

Liderul PMP, Elena Udrea, susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu a invitat PMP la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că partidul pe care îl conduce nu este de acord cu toate acţiunile şefului statului.

„Domnul Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări şi nici de data aceasta nu a invitat PMP, sub acelaşi pretext că Partidul Mişcarea Populară nu este partid parlamentar. Este un partid care are parlamentari în Parlamentul României. Evident că este doar un pretext şi motivul pentru care PMP nu este invitat la Cotroceni este că nu suntem de acord întru totul, întotdeauna şi nu ne exprimăm în termeni elogioşi la adresa activităţii domnului Klaus Iohannis, aşa cum este dânsul obişnuit să se întâmple", a declarat Udrea după şedinţa de luni a Consiliului Executiv Naţional al PMP.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, săptămâna trecută, că a invitat partidele la consultări pe tema legilor electorale. „Am invitat pentru una din zilele viitoare partidele la consultări exact pe această tenă. Vreau să discutăm, să vedem unde ar trebui intervenit, ce pachete legislative propun partidele, ce pachete legislative se impun în această perioadă. De exemplu, cred că trebuie să se lucreze, dacă vrem să avem un partid mai mic şi mai performant, trebuie să se lucreze pe Codul electoral, care la rândul lui va influenţa şi alegerile locale din 2016, care şi acestea trebuie gândite şi organizate în aşa fel încât oamenii să se simtă reprezentaţi de aleşii locali", a declarat preşedintele Iohannis.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, printr-un comunicat de presă, că invtă partidele parlamentare la consultări pe tema priorităţilor legislative din sesiunea legislativă din februarie, miercuri, pe 28 ianuarie.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, invită partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlamentul României la Palatul Cotroceni, în vederea unor consultări referitoare la priorităţile legislative ale următoarei sesiuni parlamentare. Pe agenda discuţiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor politice şi accelerarea procedurilor privind ridicarea imunităţii parlamentare“, se arată în comunicatul Adminictraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi:

UPDATE Premierul va merge la consultările de la Cotroceni pe Codul Electoral

Conducerea PSD a decis, luni, în cadrul Biroului Permanent Naţional (BPN) că delegaţia PSD care va merge la Cotroceni la consultările convocate de şeful statului, Klaus Iohannis, pe tema legilor electorale, va fi formată din Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea şi Ioan Chelaru. Ulterior, premierul a declarat că se va regăsi în echipa care va merge la discuţiile cu şeful statului.

PNL şi-a stabilit mandatul pentru consultările de la Cotroceni, unde vor merge Gorghiu şi Blaga

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a anunţat luni componenţa delegaţiei pentru consultările de la Cotroceni, care va fi condusă de co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, fiind conturat mandatul politic în privinţa legilor electorale, a finanţării campaniilor şi imunitatea parlamentarilor.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite