Udrea, despre greşelile lui Băsescu ca preşedinte: A avut un discurs pro-Justiţie exagerat şi nu a intuit scopul unor oameni pe care i-a numit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata Elena Udrea crede că fostul preşedinte Traian Băsescu a greşit atunci când a susţinut Justiţia permanent, dar şi că nu a anticipat scopul unor oameni pe care i-a numit în funcţii-cheie.

„Aş vrea să spun că fostul preşedinte Traian Băsescu confirmă acum unele lucruri care s-au petrecut în mandatele dânsului, faptul că a avut un discurs pro-justiţie permanent, uneori exagerat, arată care a fost obiectivul său principal: o justiţie independentă şi puternică. Oamenii pe care i-a pus în funcţii – unii dintre ei, nu toţi – cu scopul de a face instituţii puternice şi independente, au deviat însă şi au preluat puterea, pe care trebuiau să o aibă instituţiile, în propriile mîini, punînd în executare planurile lor personale. Dacă trebuie să-i găsim o vină e că nu a intuit exact scopul acestor oameni” a spus Elena Udrea, la România TV.

Deputata mai spune că sistemul încă funcţionează, dar nu la intensitatea cu care o făcea în urmă cu un an. „Pentru că sistemul funcţionează în continuare, sigur, nu la fel de acut, nu se mai întîmplă ce s-a întîmplat în februarie, cînd mi-au făcut şase cereri de arestare şi reţinere, cînd erau oamenii luaţi pur şi simplu dacă deschideau gura. Dar, totuşi, sistemul funcţionează şi astăzi şi încearcă să-şi prezerve puterea şi să se mute de pe o funcţie pe alta, mă refer la doamna Stanciu, spre exemplu, mutată de la ICCJ la CCR, sau la dl.Coldea care a rămas în funcţie în ciuda schimbărilor de la vîrful SRI, schimbări care s-au oprit la dînsul”, a mai spus Udrea.

La scurt timp după plecarea de la Palatul Cotroceni, fostul preşedinte Traian Băsescu a început să critice activitatea Justiţiei, pe care a susţinut-o de-a lungul celor zece ani cât a fost preşedinte. Băsescu a fost taxat chiar de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, care a decis că declaraţiile făcute de fostul şef al statului, eferitoare la activitatea procurorilor DNA, au adus atingere independentei justiţiei.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite