Tăriceanu, întrebat dacă se mai măresc salariile de la 1 ianuarie: „E o întrebare prea amplă. Legea pensiilor o lăsăm pe anul viitor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Inquam Photos
Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a eschivat miercuri în a răspunde dacă Guvernul va aplica majorările salariale de la 1 ianuarie, în condiţiile în care prin Legea salarizării s-a stabilit că mai multe categorii socio-profesionale vor beneficia de creşteri ale veniturilor.

Întrebat daca se vor aplica majorările salariale de la 1 ianuarie, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat: „E o întrebare prea amplă“. 

De asemenea, liderul ALDE a punctat faptul că noua lege a pensiilor va ajunge în Parlament pentru a fi discutată anul viitor. „Legea este extrem de complicată, de stufoasă. Sunt milioane de dosare care trebuiesc analizate pentru a evalua impactul acestei legi“.

Totodată, Tăriceanu a făcut precizări şi pe tema TVA split. „TVA split va fi obligatoriu doar pentru cei răuplatnici şi pentru societăţile în insolvenţă. Nu se urmăreşte să inducă o dificultate pentru operatorii economici“, a declarat Tăriceanu.

 Te-ar putea interesa şi:

Guvernarea în cifre. Prosperitatea pentru toţi se mai amână puţin

Tăriceanu, despre posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional: Nu am luat o decizie în coaliţie, aşteptăm punctul de vedere al ASF

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite