Surse: Locomotiva Cioloş, soluţia PNL pentru reformarea partidului. Vasile Blaga ar trece secretar general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga ( cu spatele) şi Dacian Cioloş se pregătesc să facă echipă
Vasile Blaga ( cu spatele) şi Dacian Cioloş se pregătesc să facă echipă

Surse din PNL au declarat pentru „Adevărul“ că partidul pregăteşte câteva mutări importante în perspectiva alegerilor parlamentare. În vară urmează să fie convocat un Congres, iar Dacian Cioloş va fi ales preşedinte. Vasile Blaga va primi funcţia de secretar general, iar Alina Gorghiu va ocupa, la rândul său, o altă funcţie în conducerea partidului.

Deşi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au prezentat rezultatele PNL la alegerile locale drept un succes, înfrângerea categorică suferită în Bucureşti va aduce schimbări importante în conducerea partidului. Potrivit unor surse politice, liberalii au următorul plan: în vară vor organiza un Congres extraordinar, iar Dacian Cioloş va fi convins să candideze pentru şefia partidului şi va fi ales preşedinte. Actuala conducere va face un mic pas în spate. Aceleaşi surse susţin că Vasile Blaga se va întoarce la funcţia care l-a consacrat: secretar-general, responsabil cu mobilizarea filialelor pentru alegerile parlamentare din toamnă. Ilie Bolojan, actualul secretar general al PNL, se va ocupa doar de Primăria Oradea. 

Cine vine în locul lui Predoiu?
Conducerea PNL se va întâlni mâine pentru a analiza rezultatul mult sub aşteptări obţinut în Capitală şi, totodată, se va lua act de demisia lui Cătălin Predoiu din fruntea organizaţiei Bucureşti. Potrivit surselor „Adevărul“, mai mulţi liberali din organizaţia de Bucureşti se pregătesc să le ceară copreşedinţilor Gorghiu şi Blaga să-şi asume înfrângerea de la Primăria Generală, dar şi de la sectoare. Printre aceştia va fi şi europarlamentarul Cristian Buşoi, spun sursele noastre. Contactat de „Adevărul“, Buşoi a refuzat să comenteze pe acest subiect. Întrebat, însă, dacă va aceepta funcţia de preşedinte inetrimar al PNL Bucureşti, aşa cum s-a vehiculat, Buşoi a răspuns că va refuza o funcţie interimară şi că va candida pentru şefia PNL Bucureşti „doar dacă se vor organiza alegeri în toate sectoarele“. Potrivit altor surse liberale, şi Diana Tuşa va avea mâine o poziţie critică faţă de conducerea partidului.

Iohannis: „O să fim iarăşi calmi“
Întrebat dacă este negru de supărare pe liberali, aşa cum s-a scris în presă, Iohannis, aflat în vizită de stat în Luxemburg, a răspuns: ”Cred că este bine într-un fel că am avut această vizită de stat imediat după alegeri, şi până o să ne întâlnim cu toţii o să fim iarăşi foarte calmi şi o să analizăm la rece toate rezultatele”. Preşedintele a adăugat că, nu va analiza rezultatele unui anume partid. „Treaba mea este să evaluez dacă aceste alegeri au reprezentat un câştig pentru democraţia românească sau dacă au fost probleme. Cred că, aşa, o primă evaluare pot să fac - o primă evaluare a alegerilor a arătat că procesul democratic este solid şi ireversibil în România, independent de tot felul de discuţii mărunte şi foarte mărunte care au fost”, a spus şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite