Surse: Întâlnire de taină între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea. Ce spune Băsescu despre candidatura lui Oprea la parlamentare pe listele PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP Traian Băsescu s-a întâlnit ieri după-amiază cu fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Seara, Traian Băsescu i-a luat apărarea lui Gabriel Oprea la RTV, spunând că Oprea este „primul pasager de pe bancheta din spate acuzat de omor din culpă“. Contactat de „Adevărul“, Traian Băsescu n-a negat informaţia, spunând însă că „e o bârfă“.

Întrebat de „Adevărul“ dacă s-a întâlnit ieri cu Gabriel Oprea, preşedintele PMP nici n-a confirmat, nici n-a infirmat. „Sursele dumneavostră vă spun nişte bârfe“, a comentat Traian Băsescu. Gabriel Oprea nu a putut fi contactat.

Sursele „Adevărul“ susţin că Traian Băsescui şi Gabriel Oprea s-au întâlnit ieri după-amiază acasă la fostul ministru de Interne. Seara, fostul preşedinte a fost invitat la RTV, unde a susţinut nevionovăţia lui Oprea.  „Gabriel Oprea e primul pasager dintr-un accident auto care este acuzat de omor din culpă. Era pe bancheta din spate. Este de remarcat la doamna Kovesi mesajul politic. A fost o mare capcană şi o mare prostie. În capcană a picat Gabriel Oprea“, a spus Traian Băsescu la RTV.

Imediat, Gabriel Oprea a părut la Antena 3, unde a spus:  ”Am simţit că sunt o ţintă politică. După tragicul accident, s-a cerut demisia mea şi a Guvernului în mod politic. Este greu - şi eu am familie - să fii acuzat permanent, când tu te simţi nevinovat. Ca om m-am simţit hărţuit îngrozitor”.

De asemenea, surse parlamentare au declarat pentru „Adevărul“ că Gabriel Oprea, deşi susţine că se va retrage din politică, negociază cu Traian Băsescu un loc pe liste la alegerile parlamentare, tocmai pentru a-şi păstra imunitatea şi după decembrie 2016. Întrebat de „Adevărul“, Băsescu n-a respins ipoteza. „Gabriel Oprea a demisionat de câteva luni din UNPR. La revedere!“, a spus Băsescu.

A bătut şi la uşa PSD

Potrivit unor surse din PSD, Gabriel Oprea a încercat să-l convingă şi pe Liviu Dragnea să-i facă loc pe listele PSD, partid care l-a salvat pe Oprea de ancheta în cazul morţii lui Bogdan Gigină. Speriat de protestele care sunt anunţate în această seară, Liviu Dragnea a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că Oprea nu se va regăsi pe listele PSD. 

„Am susţinut şi susţin lupta împotriva corupţiei! Ca să fie clar pentru toată lumea: la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD! “, a scris Liviu Dragnea, aseară, pe pagina sa de Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite