SONDAJ. PNL bate PSD pentru a doua lună la rând. Alianţa USR-PLUS scade, ProRomânia creşte. PMP trece pragul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan şi Ludovic Orban au dus partidul pe primul loc
Rareş Bogdan şi Ludovic Orban au dus partidul pe primul loc

Dacă alegerile europarlamentare ar avea loc duminică, liberalii ar câştiga cele mai multe voturi, arată sondajul pe luna aprilie realizat de IMAS, la comanda Europa FM. Este pentru a doua lună la rând când PNL (25,6%) depăşeşte PSD (21,7%) în intenţiile de vot. De asemenea, este pentru a doua lună când Alianţa USR-PLUS scade în sondaje.

PSD are 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, cu 16,4%, aflată într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie, arată baromerul Europa FM

Cresc însă, în preferinţele pentru Pro-România, formaţiunea condusă de Victor Ponta fiind cotată la11,7%,în timp ce  UDMR si PMP ating 5,6%. De remarcat că Traian Băsescu, prin candidatura la europarlamentare, reuşeşte să împingă partidul peste pragul electoral. 

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 12 si 25 aprilie, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3.1%.

euro

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă favorit în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Şeful statului este cotat la 42,7%, de două ori şi ceva mai mult decât următorul candidat, Călin Popescu Tăriceanu (18,3%), arată un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. Pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta (14,5%). Liderul PLUS, Dacian Cioloş, scade constant, în timp ce liderul PSD Liviu Dragnea a crescut uşor, însă e abia la 8,7%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite