Sondaj: Care ar fi candidatul independent cu care PSD ar câştiga Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea are în continuare cele mai mari şanse pentru a câştiga Primăria Capitalei,însă PSD ar câştiga cea mai importantă competiţie electorală şi dacă l-ar susţine pe Adrian Thiess, strateg al mai multor campanii electorale, potrivit unui sodnaj Sociopol realizat la comanda lui Thiess.

Omul de afaceri Adrian Thiess, care şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Capitalei, ar obţine 21%dacă ar candida din postura de independent şi l-ar surclasa pe Cristian Buşoiu, candidatul PNL, potrivit unui sondaj Sociopol realizat la comanda lui Adrian Thiess. Senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea este cea care ocupă prima poziţie în intenţia de vot, cu 36%.

Un alt scenariu testat în sondaj ar fi acela în care Thiess ar candida din partea PSD sau din partea PNL. Dacă ar fi candidat independent la Primăria Capitalei, dar susţinut de PNL, Adrian Thiess ar obţine acelaşi procent de 21%, iar Firea ar câştiga alegerile. Însă, dacă ar fi susţinut de PSD, Thiess ar câştiga competiţia pentru Primăria Capitalei în faţa candidatului PNL.

Fost consilier prezidenţial, om de afaceri şi strateg al câtorva campanii electorale, Adrian Thiess a anunţat că va candida la Primăria Capitalei. “Cred că este momentul să fac pasul în faţă, să ies din umbră, unde am sprijinit victoriile altora, şi să lupt pentru propria mea victorie.” a declarat Thiess pentru Q Magazine.

Adrian Thiess are 42 de ani, este născut în Sibiu, de etnie germană. În liceu l-a avut profesor pe Klaus Iohannis. Pe parcursul timpului Thiess i-a consiliat, printre alţii, pe Ion Iliescu, pe Sorin Oprescu, Casa Regală. Adrian Thiess este cel care l-a ajutat pe Sorin Oprescu în 2008 să câştige alegerile la Primăria Capitalei.

Sociopol - 2016 01 - Bucuresti - At - Rezultatele Sondajului de Opinie-1

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite