Scenariul lui Remus Borza: Dragnea pregăteşte o surpriză Curţii Supreme. Luni se operează de hernie. Judecătorii vor mai amâna o dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul independent Remus Borza a scris joi, pe blogul său, că pe 15 aprilie, în ziua în care Liviu Dragnea are ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, Liviu Dragnea o să le facă tuturor o „surpriză” şi o să ajungă „la cuţit” din cauza „durerii de şale”.

„Doar că Livache al nostru, după cum se ştie, e meteo sensibil. Şi la ce vreme câinească avem sigur îl ia iar durerea de şale. Atât de tare, încât, pe 15 aprilie, nu mai scapă de cuţit. Dar, cel puţin, pentru moment, scapă de puscarie. Aşa că socoteala judecătorilor de la CCR şi a ministrului Justiţiei s-ar putea să nu se potrivească cu surpriza pe care le-o pregăteşte Dragnea de a mai amâna o dată dosarul la Curtea Supremă. Ar fi şi păcat să condamni un bun creştin tocmai în săptămâna mare. Asa că, de pe scaun, judecătorii ÎCCJ îi vor mai acorda un termen Întâistătătorul PSD”, scrie Remus Borza pe blogul său.

„În legătură cu desemnarea aleatorie prin tragere la sorţi, a completurilor de cinci judecători de la Înaltă Curte s-a pronunţat deja Curtea Constituţională a României, în sensul că practica ÎCCJ nu a fost legală. Prin sesizarea CCR de către Iordache avem aceeaşi chestiune, dar dintr-o altă perspectivă juridică.Prin raportare la dispoziţiile Legii 78/2000 infracţiunile de corupţie (luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu) şi toate infracţiunile conexe infracţiunilor de corupţie se judecă în completuri specializate. Asta înseamnă altele decât cele care judecă infracţiuni de drept comun. În fiecare an, prin tragere la sorţi, trebuia să se constituie la nivelul Sectiei Penale a Înaltei Curţi completuri specializate pe infracţiuni de corupţie. Ori, la ÎCCJ,şi de aceasta data,contrar dispoziţiilor legale, nu au funcţionat completuri specializate.Completul de judecată care l-a condamnat pe Liviu Dragnea în primă instanţă nu a fost constituit conform acestor exigenţe. Asta atrage implicit nulitatea hotărârii. Asta a şi urmărit Liviu Dragnea prin acest demers la CCR. Dacă Curtea Constituţională îi va admite sesizarea, consecinţa va fi anularea sentinţei de trei ani şi şase luni, pronunţate de ÎCCJ, şi reluarea procesului de la zero.Spalat şi apretat Liviu Dragnea se visează deja preşedinte sau măcar prim ministru…Vise,taica vise!“, a mai scris Remus Borza. 

Curtea Constituţională a amânat pentru 19 aprilie una dintre cele mai aşteptate decizii ale anului care l-ar putea scăpa pe liderul PSD de o condamnare în dosarul angajărilor fictive. Decizia cu privire la completele specializate era aşteaptă de Liviu Dragnea înainte de ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, programat pentru ziua de luni, 15 aprilie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite