Regret că Radu Stroe e ministru în timpul vieţii mele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Stroe, un ministru cu sânge rece    Foto Mediafax
Radu Stroe, un ministru cu sânge rece    Foto Mediafax

Domnule Radu Stroe, ştiu că nici prin cap nu vă trece să demisionaţi. Totuşi, poate că pentru o secundă, o să vă descoperiţi faţa umană, o să coborâţi printre muritori (aviatori, pădurari, medici etc) şi “o să luaţi în calcul”, cum vă place dumneavostră să spuneţi, să demisionaţi. Să nu fiţi slab! Să nu o faceţi! Ar fi incorect.

De ce să plătiţi dumneavostră cu postul, când deja alţii au plătit cu viaţa. Oricum, cred că tot lucraţi, în biroul dumneavostră de care nu vă puteţi despărţi, la o listă cu vinovaţi. În capul ei se află, în mod firesc, pilotul Adrian Iovan, pentru că este mort şi ştim cu toţii că mortul este întotdeauna vinovat. Cu siguranţă, pe lista vinovaţilor, imediat i-aţi trecut pe medicii care au scăpat cu viaţă, pentru că s-au încăpăţânat să trăiască şi să vă facă atâtea probleme, acum, când la Universitate e linişte, iar la Pungeşti a venit iarna. Pădurarii au prins şi ei podiumul vinovaţilor. Cum au tăiat ei bezna cu toporul, fără GPS ?Cine i-a scos pe ei noaptea din casă şi i-a pus să umble prin munţi după o “epavă”, aşa cum plastic aţi descris avionul cu suflete îngheţate?

De aici, lista se complică şi apar tot felul de tăieturi. Nu ştiţi dacă STS-ul e mai vinovat ca ROMATSA. Şi vă întrebaţi de ce aţi avut ghinionul să-l numiţi secretar de stat pe domnul Chiper. Un singur lucru nu înţelegeţi nici în ruptul capului: De ce există nişte oamnei răi care vă tot cer demisia? Gata, nu vă mai întristaţi! A trecut. Lăsaţi deoparte lista. Adevăraţii vinovaţi au plătit.

Doamnelor şi domnilor, să ne amintim cine au fost vinovaţii oficiali ai acestui accident aviatic. Cătălin Chiper, fost secretar de stat în MAI. Aleodor Frâncu, director general al ROMATSA, şi Bogdan Donciu, director de operaţiuni în aceeaşi companie. Aceşti oameni au ceva în comun: au fost trimişi de PNL în fotolii de conducere, la fel cum domnul Stroe a fost trimis la MAI, un minister cu mare greutate. Altfel spus, au fost numiţi politic.

Dar din cei patru amintiţi, numai trei au plătit politic. Şi au plătit pentru că erau prea mici. Da, nu vă miraţi! Dacă faci parte dintr-un partid aflat la guvernare, să primeşti, la marea împărâţeală a funcţiilor, doar un post de director este aproape o jignire. Dar ce credeţi că vor face aceşti domni? Au ajuns la sfîrşit de carieră? Nicidecum. Tot partidul va avea agrijă să-i mute într-un alt loc, mai ferit de ochii lumii, de unde să-şi facă în continuare bine treaba, pentru că rotaţia cadrelor nu se prăbuşeşte niciodată în politica românească.

Domnul Radu Stroe nu a plătit politic şi nu va plăti niciodată, atât timp cât partidul îi ţine spatele drept. Şi ce altă dovadă mai frumoasă de susţinere vreţi, când şeful partidului merge în persoană să negocieze cu premierul laşitatea lui Stroe. Miercuri, la Palatul Victoria, lacrimile de zăpadă ale fetei sfârşite în accident au fost tranzacţionate cu sânge rece. Marele câştigător este Radu Stroe, un ministru care şi-a fixat bine limitele umane printr-un citat celebru: „Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia“. Domnule Stroe, îmi pare rău că sunteţi ministru în timpul mandatului meu de om.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite