Predoiu a intrat în campanie cu mesajul anti-PSD. Care e prima măsură a PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii sunt încrezători că al patrulea candidat pentru Bucureşti, Cătălin Predoiu, e cel potrivit şi, chiar dacă nu va câştiga Capitala, nu va face de râs partidul. Pentru creşterea scorului electoral PNL a mai făcut o schimbare, candidatul de la Sectorul 3, Florin Vasile, fiind înlocuit cu deputatul Cristina Pocora.

Conducerea liberală l-a votat în unanimitate pe şeful PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, candidat pentru Primăria Capitalei. „Am fost onorat astăzi să primesc votul de validare pentru Primăria Generală. Vă asigur de determinarea mea totală pentru a câştiga această competiţie. Suntem mai puternici pentru că suntem o echipă. Nu ne jucăm cu această campanie, nu ne jucăm cu Bucureştiul. Vom lupta ca să câştigăm. La fel ca în 2014“, a spus Predoiu în încercarea de a face o paralelă între candidatura din 2014 a lui Klaus Iohannis pentru preşedinţie şi candidatura sa pentru Capitală. Însă, între cele două e mare diferenţă. Iohannis era la acel moment prima opţiune a liberalilor, în timp ce Predoiu este al patrulea liberal care vine în faţa electoratului PNL să ceară sprijin.

Susţinere totală pentru Predoiu
Pentru evitarea oricăror speculaţii că Predoiu nu ar putea fi susţinut de întreg partidul, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a punctat faptul că toţi liberalii vor merge alături de noul candidat, nu aşa cum s-a întâmplat în cazul Marian Munteanu. „Concluzia e una singură. Domnul Predoiu e susţinut în mod ferm, în mod neechivoc, de toţi membrii PNL. E un adversar redutabil pentru PSD pentru că transmite tot ceea ce nu transmite PSD-ul prin candidaturile pe care oferă bucureştenilor. Are viziune pentru Bucureşti, integritate şi seriozitate“, a spus Gorghiu.

Din cele declarate astăzi de conducerea PNL s-a desprins faptul că mesajul lor va fi unul orientat nu spre ceea ce pot face, pe prezentarea unui program concret, ci axat pe atacarea PSD.   „De rezultatul alegerilor în Bucureşti va depinde în mare măsură cine va conduce Guvernul, din Palatul Victoria, după alegerile din toamnă. Ar fi o catastrofă pentru România să-i vedem din nou la Victoria pe Dragnea, pe Ponta, pe Zgonea, pe Şova, pe toţi cei care au blocat mersul democratic şi spre prosperitate al României. Ne vom bate pe viaţă şi pe moarte nu doar pentru Bucureşti, dar şi pentru soarta democraţiei în România“, a subliniat Predoiu.

Pocora vrea dezbateri cu Negoiţă şi Firea
Pe lângă „ungerea“ lui Predoiu pentru Capitală de BPN, liberalii au pregătit încă o surpriză, înainte de depunerea candidaturilor. Aceştia l-au înlocuit pe candidatul la Sectorul 3, Florin Vasile, o persoană cvasicunoscută, cu deputatul Cristina Pocora, fost purtător de cuvânt al PNL în perioada când Crin Antonescu era preşedinte de partid.

„Îl invit pe domnul Negoiţă, încă de pe-acum, să iasă din ascunzătoare. Au auzit că a mers pe ascuns să-şi depună candidatura. Să vină şi să discutăm deschis despre mandatul domniei sale şi despre planurile de viitor. Să discutăm despre raportul Curţii de Conturi privind cheltuirea banului public, în Sectorul 3, sub mandatul său. Dacă cumva nu poate şi îi este frică, aş putea să discut acest subiect cu doamna Firea dacă este, desigur, disponibilă“, a spus Pocora, primul candidat care a cerut să o confruntare cu reprezentanţii PSD.

Liberalii îşi repară greşelile
De altfel, surse din PNL au şi recunoscut motivul aducerii sale: „Trebuia găsită o soluţie pentru creşterea scorului la Sectorul 3. Nu e vorba de câştigarea Primăriei aici. Oricum, e mai «bărbat» ca atitudine, spre deosebire alţi parlamentari care au fugit de acest sector“.  Surse politice au precizat că înainte de a-i propune lui Pocora să candideze, liderii PNL au încercat să convingă pe Diana Tuşa, deputat care voia să candideze la Sectorul 1, să intre în cursă la Sectorul 3.

„Pot să recunosc că azi am reparat o greşeală. Am reparat greşeala de a nu fi găsit încă de la începutul desemnării de candidaturi la sectoare, un candidat femeie. E o greşeală pe care toţi ne-o asumăm, astăzi o reparăm“, a subliniat, la rândul său, Gorghiu, care a uitat că tot conducerea partidului a îndepărtat-o pe Diana Tuşa de la candidatura la Sectorul 1, cu toate că era în pole position.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite