Ponta: „Vreau să eliberăm justiţia de sub controlul lui Băsescu”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechea obsesie a lui Ponta, despre care am scris de multe ori, dar merită repetată şi discutată, pentru a înţelege cu toţii pentru ce optăm la alegerile prezidenţiale. Aceasta lozincă a fost prezentată ieri la Craiova, pentru a linişti baronii, primarii şi clientela USD, care aud deja zornăit de cătuşe.

Cum controlează Băsescu justiţia?

E o marotă a lui Ponta, în care nici el nu crede. Dar trebuie un pretext servit maselor largi de români, pentru ce o să urmeze, în cazul în care Ponta va câştiga alegerile. Întrebarea este câţi români mai cred în marota şi minciunile lui Ponta?

Băsescu mai are 4 luni de mandat, iar vis-a-vis de magistraţi: nu salarizează, nu avansează în grade şi funcţii, nu sancţionează, nu dă afară, nici nu mai are timp să numească şefi de instituţii din justiţie, că sunt deja numiţi pe 4 ani.

De ce ar asculta magistraţii de Băsescu? E o întrebare la mintea cocoşului, nu şi la aceea a lui Ponta.

Rămâne ipoteza fantezistă că Băsescu controlează justiţia prin telepatie, hipnoză, teleghidare, cu puteri mistice,  supranaturale, paranormale. Nici copiii nu mai cred aşa ceva.

„Adevarata” independenţă a justiţiei

În curând vom asista la relansarea conceptului „adevărata” independenţă a justiţiei. Aceea decisă la PSD, ca pe timpul ministrului Rodica Stanoiu, când se decidea în şedinţele conducerii de partid cine să mai fie arestat.

Actuala independenţă a justiţiei e „falsă”, pentru că arestează şi membri PSD. Nu contează că au fost anchetaţi, trimişi în judecată, şi membri ai opoziţiei. Important va fi ca baronii, primarii PSD să capete imunitate în faţa justiţiei. Acesta a fost contractul nescris cu care Ponta a fost propulsat în fruntea partidului, şi acum în funcţia de preşedinte. Nu se achită de obligaţie, va fi dat jos.

Ponta dixit: „Miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim”.

Antonescu, coautor al loviturii de stat din iulie 2012: „prin regimul Băsescu înţelegem DNA, ANI, CSM.” A uitat să adauge SRI şi ICCJ, de emoţie, probabil.

Ponta: „din decembrie, îi vom face dreptate lui Nicolescu şi celorlalţi, de care nu mă dezic”. Nicolescu, 9 ani şi jumătate de închisoare.

Cum va proceda Victor Ponta?

Probabil planul este deja făcut, ca în iulie 2012 şi în marţea neagră.

  • Schimbări legislative rapide, probabil într-o sesiune  speciala a parlamentului, în ianuarie 2015, prin care se modifică legile de funcţionare a instituţiilor din justiţie, modul de numire al şefilor acestora. Parlamentul va fi imediat de acord, aşa cum şi-a apărat parlamentarii penali, şi pentru că mulţi parlamentari au schelete zornăitoare prin dulap.
  • Sub lozinca, „trebuie să scăpăm de slugile lui Băsescu, după ce am scăpat de Băsescu”, vor fi schimbaţi prin legi speciale sau OUG-uri şefii de la: DNA, SRI, ICCJ, ANI, DIICOT, şi înlocuiţi cu politruci obedienţi, membri ai clientelei USD, care acum se teme să mai fure din bugetele ţării de frica justiţiei.
  • Se va da o lege de amnistiei şi graţiere prin care toţi arestaţii, condamnaţii şi cercetaţii penali vor fi eliberaţi şi scutiţi de anchete şi procese penale.
  • Se va da ordin noilor structuri ale justiţiei să facă anchete, procese, împotriva lui Băsescu (Ponta: „Băsescu va face câţiva ani de puşcărie, după ce-şi termină mandatul) şi a celor care au fost de partea statului de drept şi au apărat independenţa justiţiei. Ca se ştie cine e jupânul în ţara asta.
  • Posibil, postul de premier va fi încredinţat lui Iohannis sau altcuiva certat cu legea,  eventual lui Tariceanu, care a mai fost şantajat de PSD în 2007-2008, astfel încât noul PNL va fi redus la tăcere, prin cooptarea la „ciolan”.

Ce şanse sunt ca acest scenariu să nu se întâmple?

  • Ponta să nu câştige prezidenţialele. În cazul în care ar câştiga Iohannis, nu este sigur că nu va bate palma cu premierul Ponta, pentru aducerea la îndeplinire a planului de mai sus. Singura şansă ar fi să câştige preşedinţia un candidat ataşat valorilor şi principiilor democraţiei şi statului de drept, care să garanteze independenţei justiţiei. Care va fi acela, depinde de votul românilor din noiembrie.
  • Reacţia UE şi SUA. Greu de crezut că vor sta cu braţele încrucişate, şi au şi pârghiile legate de creditarea României. Totuşi, aşa cum s-a văzut în decembrie 2012 în România şi acum în Ungaria, nu pot trece peste votul românilor, care,  dacă aleg să-şi dea soarta pe mâna hoţilor şi corupţilor, sunt liberi s-o facă.
  • Situaţia economică a ţării. Dincolo de filosofie politică, de principii şi valori, alegătorii judecă după ce au în farfurie şi în buzunar. Ori nivelul de trai s-a deteriorat dramatic, în jumătate din familiile românilor nu există niciun salariat. Acest lucru va conta teribil în balanţa voturilor pro Ponta.
  • Oricum, bazinul sigur de voturi pentru USD este de maximum 3 milioane de voturi. Între cele două tururi, Ponta nu mai are de unde să acumuleze şi alte voturi. Până la 5 milioane, câte îi sunt necesare pentru câştigarea funcţiei de preşedinte, e cale lungă.

În concluzie.

Toate evaluările de mai sus rămân să fie confirmate de votul electoratului, de maturitatea sa în a înţelege şi evalua corect interesele, calităţile şi defectele competitorilor.

Cum vom vota, aşa vom trăi în anii ce vin.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite