Ponta: Nu am o relaţie tocmai bună cu domnul Coldea. Nu suntem prieteni, aşa cum sunt cu domnul Maior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a fost invitat la B1 TV
Victor Ponta a fost invitat la B1 TV

Victor Ponta a fost întrebat de Ion Cristoiu, într-o emisiune la B1TV, dacă este adevărat că s-a lăudat, în timpul campaniei electorale, că în cazul în care va ajunge şef al statului îl va da afară pe Florian Coldea din conducerea SRI. Ponta şi-a căutat vorbele câteva secunde, după care a răspuns că a avut doar o relaţie instituţională cu Coldea. De asemenea, Ponta a recunoscut că este prieten cu fostul director al SRI, George Maior.

Jurnalistul Ion Cristoiu i-a amintit premierului Victor Ponta de o afirmaţie a Elenei Udrea, care spunea că a participat la o petrecere la care premierul Victor Ponta s-ar fi lăudat că, dacă va ajunge preşedinte, îl va da afară pe generalul Florian Coldea de la şefia SRI.

"Nu am o relaţie tocmai bună cu domnul Coldea, am avut doar o relaţie instituţională", a răspuns Ponta, cu o mica eschivă. Apoi a nuanţat. "Nu am o relaţie în sensul în care nu sunt prieten cu domnul Coldea, cum sunt prieten de exemplu cu domnul Maior. E normal că suntem prieteni, n-am ascuns acest lucru niciodată. Dincolo de asta, am fost săptămâna trecută în SUA şi m-am văzut cu directorul CIA, care m-a întrebat: Ce face George? Am glumit, i-am spus că face ceea ce aş vrea şi eu să fac. Stă deoparte faţă de invitaţia de zi cu zi", a adăugat premierul.

Întrebat dacă serviciile s-au implicat în campanie, Ponta a răspuns: "Nu comentez. E păcat să comentez eu, când îl aveţi pe domnul Cristoiu ăn studiou".

În primul său interviu după ce a fost chemată la DNA, Elena Udrea făcea, pentru hotnews.ro, următoarele dezvăluiri: "Mai era un aspect pe care probabil că ar trebui să-l confirme Victor Ponta - eu l-am auzit în foarte multe locuri şi a contribuit în timpul campaniei la ideea că se doreşte a fi adus Klaus Iohannis, nu că ar fi fost mai rău, evident că între Victor Ponta şi Klaus Iohannis vedem încă o dată că este foarte bine că este domnul Iohannis preşedinte, chiar dacă votul n-a fost neapărat pro-Iohannis, ci anti-Ponta - dar mai era un aspect... A spus că undeva spre ziua lui Victor Ponta, undeva spre toamnă, într-o adunare din aceasta neoficială, fiind de faţă şi domnul Ponta, şi domnul Coldea - aş mai da şi alte nume, dar nu mai sunt sigură şi n-aş vrea să pun nişte oameni să dezmintă eventual - domnul Ponta i-ar fi spus domnului Coldea: "Domnule general, dacă ajung preşedinte, căutaţi-vă de lucru!". Şi a continuat spunând: "Şi ţineţi cont că am curaj să spun lucrul acesta în condiţiile în care încă nu am ajuns preşedinte". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite