Ponta: Iliescu, Petre Roman şi FSN spuneau că îi reprezintă pe morţii de la Revoluţie. Azi, Iohannis, Cioloş, PNL, USR îi reprezintă pe morţii de la Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier şi preşedinte PSD Victor Ponta îi compară pe preşedintele Klaus Iohannis, pe premierul Dacian Cioloş, şi pe liderii USR şi PNL cu fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Petre Roman, fondatorii FSN, partid din care a luat naştere PSD.

„În 1990 Dl. Iliescu, Petre Roman şi FSN spuneau că îi reprezintă pe "morţii de la Revoluţie". Azi Dl. Iohannis, Ciolos, Nicuşor, Clotilde, PNL şi USR ("aceeaşi mizerie") îi reprezintă pe "morţii de la Colectiv"-evident că nu înţeleg şi nu accept politica bazată pe tragedia unor oameni nevinovaţi care şi-au pierdut viaţa fără să aibă nicio treabă cu personaje politice care doar se folosesc cinic de tragedia lor“, scrie Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook. 

Ponta spune că tehnocraţii i-au păcălit pe oameni la fel cum a făcut-o şi Ion Iliescu, când a spus că nu va transforma FSN într-un partid politic. „În 1990 liderii FSN au spus că este doar o soluţie de tranziţie şi că la alegeri oamenii pot vota partide. S-au răzgândit şi FSN a devenit Partid; în 2015 Dl. Ciolos şi "Tehnocraţii" au spus că reprezintă doar o soluţie de moment-evident că s-au răzgândit şi vor să rămână la guvernare şi după alegeri. În 1990 cei care nu s-au împăcat cu realitatea prezentată la punctele 1 şi 2 au avut de-a face cu "Minerii". Acum avem ceva jandarmi care primesc deja ordin să bată nişte manifestanţi, iar pentru cei care nu sunt fizic în stradă au dosarele penale deja făcute şi îi aşteaptă după 11 Decembrie lungi şi dese drumuri judiciare“, a mai spus Ponta.

Ponta compară şi presa de acum cu cea din 1990. „În 1990 "opozanţii" erau tocaţi mediatic de TVR şi "Adevărul" (fost "Scânteia"), în 2016 e la fel (plus încă nişte televiziuni şi ziare care îşi spun "private", dar care toate trăiesc neplătind taxe şi impozite la Bugetul public)! Au trecut 25 de ani-dar e clar că în 1990 eram mult mai liberi decât acum. Şi măcar toate deciziile (bune sau proaste) se luau în România, nu în altă ţara. În 2016 e posibil să ne fie teamă şi să vorbim în limbă română că să nu fim acuzaţi că suntem "inculţi, hoţi, penali, prorusi, antieuropeni, antiamericani, nereformisti, şamd. Poate pe 11 Decembrie ne luăm totuşi ţara înapoi de la Klaus, Julien, Clotide & Co.!“, a conchis Ponta. 

PSD a luat naştere din Frontul Salvării Naţionale (FSN), formula de conducere înfiinţată de Ion Iliescu şi Petre Roman. Ion Iliescu a câtigat al doilea mandat ca preşedinte susţinut de PSD, al cărui preşedinte a fost. Mult mai târziu, Victor Ponta a devenit preşedinte al PSD şi a fost candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Spre deosebire de Iliescu, Victor Ponta a pierdut bătălia prezidenţială. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite