PNL a renunţat la criteriile de integritate. Un condamnat penal pentru corupţie a fost ales preşedintele PNL Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hubert Thuma, fost deputat PNL, a fost ales şeful organizaţiei PNL Ilfov. În 2014, Thuma a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.

Hubert Thuma conducea PNL Ilfov ca interimar, după retragerea fostului preşedinte, Marian Petrache, din toate funcţiile de partid, după ce a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA.

Fostul deputat, care este un apropiat al lui Marian Petrache, a declarat pentru HotNews.ro că perioada de încercare a sentinţei, de doi ani, a încetat şi astfel a respectat criteriile de integritate ale partidului.

Fostul şef al PNL Ilfov, Marian Petrache, în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit, în urmă cu nouă ani, contravaloarea unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) şi în Saint Moritz (39.625,67 lei) de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, pentru a nu-i întrerupe mandatul de primar. Pe atunci, Marian Petrache era secretar de stat în Ministerul de Interne.

De asemenea, la solicitarea lui Marian Petrache, primarul Adrian Mladin ar fi plătit 10.000 de euro către PNL Ilfov, organizaţie care pe atunci era condusă de Petrache, fără a primi „documente justificative”.

El şi-a dat demisia din toate funcţiile din partid, dar nu şi din cea ce preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, motivând că în această funcţie a fost votat de către alegători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite