Noul partid al Mariei Grapini se pregăteşte de congres, în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Puterii Umaniste (social liberal), format dintr-o grupare desprinsă din PC şi coordonat de Maria Grapini, a avut miercuri, la Senat, prima reuniune a membrilor fondatori, unde s-a stabilit că la Sibiu, în 15 septembrie, va avea loc Consiliul Naţional pentru organizarea Congresului.

Senatorul Laurenţiu Mihai, preşedinte interimar al Consiliului Naţional, a declarat că, în cadrul Consiliul Naţional de la Sibiu, "vom stabili şi agenda congresului, cu tot ceea ce se va întâmpla în timpul congresului şi vom prezenta şi un program mai amplu al partidului, programul nostru de ţară, şi conducerea centrală".

Maria Grapini, copreşedinte interimar, a explicat că liderii interimari ai partidului au venit în faţa filialelor cu un program politic, în fază de proiect, urmând ca acesta să fie completat cu propuneri din teritoriu. Grapini a mai anunţat că toţi membrii care se înscriu în partid înainte de congres vor avea calitatea de membri fondatori. De asemenea, Maria Grapini a mai spus că partidul va candida la alegerile locale pe liste proprii, urmând ca în funcţie de rezultat să decidă cum se vor prezenta la alegerile parlamentare.

"Până la Congres vom avea o comisie pentru definitivarea statutului, care este în proiect. Toţi liderii filialelor au dreptul să vină cu propuneri la statut, vom avea acea comisie care va analiza tot ce vine din teritoriu şi vom definitiva, aşa încât la congres să putem să avem forma de statut", a mai spus Maria Grapini.

Potrivit lui Grapini, cu excepţia a nouă judeţe, procesul de constituire a filialelor a fost finalizat.

Pe de altă parte, senatorul Laurenţiu Mihai a spus că organizaţia Bucureşti nu are încă structurate filialele pe sectoare şi nu dispune nici de sedii. "Treaba cu organizarea la nivel naţional pe mine mă bucură foarte mult pentru că partidul abia a luat fiinţă oficial, cu hotărârea de la tribunal acum câteva zile. Este un început promiţător", a mai spus senatorul.

În iunie, în contextul congresului de fuziune PC-PLR, europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că demisionează din partidul fondat de Dan Voiculescu. Grapini l-a acuzat pe preşedintele PC, Daniel Constantin, că a acaparat partidul şi că este responsabil de dispariţia acestuia prin decizia de unificare cu PLR (gruparea reunită în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu).

Grapini a rămas apropiată de preşedintele fondator Dan Voiculescu, care, deşi aflat în închisoare în urma condamnării în Dosarul ICA, a intrat în conflict cu Daniel Constatin, pe care l-a acuzat de trădare.

De altfel, Dan Voiculescu saluta înfiinţarea noului partid, într-o postare pe blogul personal, la începutul lunii iunie. "Astăzi, un grup de tineri a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de înregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU. Partidul preia doctrina umanista, fondată de mine in 1992 care recunoaşte demnitatea, valoarea şi posibilităţile de desăvârşire a fiinţei umane", scria Voiculescu, pe 8 iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite